Ljiljana Budić: Kao likovni umjetnik svoje mjesto sam pronašla i u beauty svijetu kao certificirani permanent make up artist

0

U novi salona stavila je svoj lični pečat, oslikavanje zida, koji je sada najupečatljiviji dio njenog salona u Gradišci.

Intervju: Ljiljana Budić, permanent make up artist

Fotografije: Sina Pro studio

Ljiljana Budić je rođena u Bosanskoj Dubici. Ostvarila je svoj najveći životni san završavajući Akademiju likovnih umjetnosti u Banjaluci, smjer slikarstvo, nakon čega je 13 godina radila kao profesor Likovne kulture. Udata je u Gradišku, majka je dvije djevojčice. 

Završivši likovnu umjetnost ostvarila je svoj najveći životni san, nakon čega je 13 godina radila kao profesor Likovne kulture. Sticajem životnih okolnosti, napušta prosvjetu i pronalazi se u svijetu trajne šminke, kao certifikovani permanent makeup artist. Uz taj posao, konačno može da se posveti i privatnom životu i djeci. Brojnim edukacijama kod nekih od najvećih PMU imena našeg regiona konstantno usavršava svoj rad, te planira uvoditi i tehnike koje nisu zastupljene na našim prostorima. Kako je povezala likovnu umjetnost i trenutni posao kojim se bavi, saznajte u nastavku.

Otvaranje novog salona je Vaša još jedna stepenica prema uspjehu. Recite nam kako ste se odlučili za otvaranje novog salona?

Od samog početka sam željela da poslovni prostor uredim na način koji će klijenticama biti opuštajući i gdje će se moći osjećati kao kod kuće. Zbog toga se javila ideja o kupovini adekvatnog poslovnog prostora. Kada su se zvijezde poklopile, kada sam pronašla prostor koji mi se svidio, ušla sam u realizaciju tog plana. Nakon kupovine, krenula sam sa preuređenjem.

Kako su protekle pripreme, te ko je sve učestvovao u realizaciji ideja i projekta?

Kao što to obično biva u sličnim projektima, usput su se pojavljivale neke neočekivane prepreke. U realzaciji mojih ideja najviše mi je pomogao muž (kao moralna i tehnička podrska). Većinu poslova smo uradili sami, jer sam htjela da dam svoj lični pečat na cjelokupni izgled salona. Najveći izazov je bio oslikavanje zida, ali meni kao akademskom slikaru i najdraži. Na kraju se ispostavilo da je to i najupečatljiviji dio salona, te zbog njega dobijam brojne upite za oslikavanje stanova i poslovnih prostora.

Odakle ste crpili ideje i šta Vam je bila zvijezda vodilja?

Odavno sam imala viziju kako bi moj salon trebao izgledati. Radeći na nekim projektima u prošlosti, stvarala sam viziju prostora koji mene opušta. Boje salona su nešto što je meni prijatno, a ispostavilo se da klijentice dijele moje mišljenje. Zvijezda vodilja je bila nekakva jednostavna elegancija, gdje bi se klijentice mogle osjećati prijatno.

Da li je bilo teško napustiti staru lokaciju, s obzirom da ste jedno lijepo vrijeme sa klijentima proveli u njemu? Da li im je bilo teško naviknuti se na novu lokaciju?

Kao i uvijek, napustiti mjesto gdje ste proveli puno vremena i prijatnih trenutaka nije bilo lako, ali naprosto sam bila oduševljenja novim prostorom da mi je to olakšalo prelazak. Istina, par puta sam umalo otišla na staru lokaciju, jer navika je čudo. Klijenticama sam prilikom zakazivanja termina napominjala da sam na novoj lokaciji, tako da to i nije predstavljalo neki problem. Novi salon je i mnogo lakše pronaći jer je bliže centra grada.

Koje sve usluge nudite u salonu, te da li imate nekih novih tretmana?

Usluge su uglavnom ostale iste, iako u bližoj budućnosti planiram uvoditi neke nove. U ponudi imam trajnu šminku obrva – powder brows i realistic brows, trajnu šminku kapaka – klasični eyeliner, sjenčeni eyeliner i lashliner, trajnu šminku usana – aquarelle lips, ombre lips i carmin lips. Takođe radim i lasersko uklanjanje trajne šminke (jedina vršim tu uslugu u Gradišci).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here