Ljudmila Valjevac će na Sajmu BeautiFUL 2023 održati masterclass ”Trajna šminka usana u tehnici Royal Lips”

0

PERMANENT ROYAL LIPS ILI TRAJNA ŠMINKA USANA U TEHNICI ROYAL LIPS, Edukator: Ljudmila Valjevac, DOM MLADIH; DATUM: 16.09.2023; VRIJEME: 10:00-12:00H

16. i 17.9.2023. centar Skenderija u Sarajevu bit će centar beauty i wellness industrije. Dvodnevni Međunarodni sajam kozmetike, ljepote, zdravlja i wellnessa BeautiFUL 2023 okupit će sve zaljubljenike i stručnjake u beauty svijet, sve one koji vole i užvaju u beauty proizvodima, savjetima, preporukama, edukacijama, takmičenjima, fenomenalnim popustima (do čak 50%), nagradama, odličnom zabavom i još mnogo toga. Na sajmu će se predstaviti 100 izlagača iz regije (sa preko 300 brendova) koji pripremaju odličnu ponudu sa već pomenutim fantastičnim popustima i nagradama. Pored izlagačkog dijela, sajam nudi i učešće na masterclassovima vrhunskih regionalnih stručnjaka, a jedan od njih je i Ljudmila Valjevac koja će govoriti o temi ”PERMANENT ROYAL LIPS ILI TRAJNA ŠMINKA USANA U TEHNICI ROYAL LIPS”. DOM MLADIH, DATUM: 16.09.2023, VRIJEME: 10:00-12:00H. Master i edukator za trajnu šminku od 2010 godine. U svojoj praksi sam uradila preko 1000 tretmana trajne šminke usana! Na Masterclass-u ćete naučiti: Koji efekti usna postoje i koji možete postići, Kako prilagoditi boju usana klijentu, Kako iscrtati preciznu formu, Kako pripremiti klijenta, Vidjet ćete kako što preciznije fiksirati konturu, Način punjenja usana bojom, Koje igle treba koristiti, Kako pripremiti klijenta za slikanje, Kako uslikati klijenta i kako urediti sliku koja će prodavati vašu uslugu. I na Masterclass-u će vam edukator pokazati trikove i način rada! Na kraju masterclass-a ćete dobiti certifikat o odslušanom masterclass-u. Ulaz na masterclass je uz kotizaciju, a prijava je putem linka OVDJE 

ULAZ NA SAJAM BEAUTIFUL 2023 JE BESPLATAN. VIDIMO SE!

Za početak, recite nam ko je Ljudmila privatno, a ko poslovno?

Ljudmila privatno je jedna porodična žena, koja voli da provodi vrijeme sa svojom 2,5-godišnjom curicom. Zapravo, svo svoje slobodno vrijeme posvetim njoj, družimo se, odlazimo u park, igramo se. A kada govorimo Ljudmili poslovno, to je žena koja ima visoke ciljeve I ambicije u poslu, koja stalno voli da se usavršava I napreduje, koja je predana poslu. I mislim da sam uspjela da napravim savršenu ravnotežu između te dvije Ljudmile, jer sam sretna, uspješna I ostvarena žena I na privatnom I poslovnom planu.

Kako izgleda jedan vaš radni dan?

Moj radni dan započinje tako što ustanem u 6 sati ujutro, odradim trening, a onda od 7 do 9h ide spremanje za posao i vrtić, kao i doručak. Na poslu sam od 10h, dnevno uzimam 3-4 klijenta najviše, kako bih imala maksimalnu I kvalitetnu koncentraciju za svakog od njih. Nikad ne radim do kasno I nikad ne dozvoljavam sebi da se puno umorim, jer se onda moja produktivnost gubi. Nakon toga ostajem od 16-17h na poslu, kako bih završila dodatne obaveze oko firme I onda odlazim kući I vrijeme provodim sa porodicom.

Gdje nalazite inspiraciju, šta vas motivira?

Ja sam osoba koja uvijek teži ka tome da bude najbolja u onome što radi, da konstantno napreduje I raste, da se usavršava. Tako da motivaciju pronalazim u svojim uzorima i edukatorima u poslu koji radim.

Ko vam je najveća podrška?

Moj tim, moji klijenti, moje prijateljice i moja porodica, naravno. Svi oni mi pružaju veliku podršku, koja je za mene od ključnog značaja za napredak na svim životnim poljima. Od mog tima, tu su moja lična asistentica Ajla, koja mi pomaže da sve svoje obaveze na vrijeme završim, zatim Adela, asistent menadžer u mojoj firmi, koja završava sve obaveze vezane za firmu i pomaže mi da vodim istu. Tu je i moja prijateljica Selma, koja mi uvijek govori: “Nema bolje od tebe!” i pruža mi neizmjernu podršku… Muž koje brine da nešto nikom u firme  nje fali i kontrolira sve.

Kako balansirate svoje obaveze?

Tako što imam veliku pomoć svog tima (ličnog asistenta, asistent menadžera, administratora,…), a onda i privatno muža, svekrve, kućne pomoćnice, vrtića,…

Na sajmu BeautiFUL 2023 imat ćete masterclass, recite nam o kakvom je masterclassu riječ, šta ćete zapravo raditi?

Na sajmu ću predstaviti moju tehniku rada Royal lips, u kojoj je poenta da tretman uradimo maksimalno brzo, a opet jako kvalitetno. I pričaćemo dosta o različitim nijansama i vrstama, igala, pigmenata, anestetika, mašinica,…

Šta očekujete od sajma i imate li neku poruku za čitatelje, možda poziv da vas posjete?

Očekujem da će ovogodišnji sajam biti najveći i najbolji sajam ove vrste na našem području, da će biti veliki broj posjetilaca i noviteta. I da će opravdati očekivanja svih učesnika!

Vi ste master i edukator za trajnu šminku od 2010 godine.. Kako je krenula vaša priča ka uspjehu?

Jedna sam od prvih koja je započela ovaj posao u BiH, nikad nisam prestala da se obučavam I usavršavam. Naravno, kada imaš dosta znanja, onda isto želiš da prenosiš i drugima. Najviše mi je pomogla velika količina urađenih klijenata I veliki broj studenata koji su pohađali moje kurseve i edukacije. Nikad ne stojim na istom mjestu, uvijek tražim novitete I uvodim ih u svoj posao.

Za kraj, ako je ostalo nešto što nismo rekli, a bitno je.

Za mene je najvažnije da radim ono što volim, jer onda zapravo ne radim nijedan dan u svom životu! I ako ja osjetim da me ono što radim ne ispunjava, onda idem dalje i tražim ono što će me ispuniti I u čemu ću biti sretna. To je moj moto I moja vizija o životu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here