HomeLjepotaLucija Gagro: Ljetni make up look – lagan i prozračan ten

Lucija Gagro: Ljetni make up look – lagan i prozračan ten

Šminka tokom ljetnih dana zahtjeva čisto lice i laganu šminku, sa kojom možete izgledati božanstveno. Pročitajte savjete Lucije u narednim redovima.

Piše: Lucija Gagro, make up artist

Lucija Gagro je vizažistica iz Mostara i studentica je Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Šminkanje je ljubav koja se desila spontano i neplanirano, paralelno sa fakultetskim obvezama. Njeno prvo stručno usavršavanje bila je obuka kod Bojana Vukadinova u Mostaru 2017. godine. Godinu nakon, otišla je u Tiranu na masterclass Maria Dedivanovića – najpoznatijeg vizažista na svijetu koji šminka brojne holivudske zvijezde, a među njima je najzvučnije ime Kim Kardashian. Ove godine je prisustvovala i edukaciji kod Dušana Lazića Laze, u organizaciji tima BeautiFUL, koji je bio organiziran u Sarajevu. Za sebe je birala najbolje moguće edukatore od kojih je puno naučila. Ali smatram da su godine rada i iskustva su ipak najbolji učitelj. Veoma je zahvalna na svakoj klijentici koja joj je poklonila svoje povjerenje i istinski se nada i vjeruje da najbolje tek dolazi.

Zlatno pravilo za sve žene – bez pretjerivanja, jer ne želite izgledati kao da se topite, jer ni šminka ne može izdržati na suncu. Šminka bi uglavnom trebala biti lagana i prozračna. Smjernice koje nam je Lucija dala bit će sigurno od pomoći svim ženama koje vole jednostavan make up look, koji ženu čini profinjenom bez da promjeni njeno lice i identitet. 

Kada se radi o ljetnoj šminci, prva asocijacija nam je svježina, sjaj, lagan i prozračan ten, kao i intenzivne nijanse na usnama.

Kako postići prirodan izgled kože, a da šminka bude postojana na visokim ljetnim temperaturama?

Odgovor se krije u nanošenju tankog sloja odgovarajućeg pudera i setiranja lica dovoljnom količinom pudera u prahu. Naročito dijelova lica gdje se intenzivno luči sebum, kao što je T-zona.

Puder koji ja uvijek biram, a pogotovo u ovom najtoplijem dijelu godine je Dior Backstage. Taj puder je vodenaste teksture, ali ima srednju pokrivnu moć i vrlo ga je lako nadograditi.

Za početak, kožu dobro pripremim hidratantnom kremom, jer je hidratacija ključ svega. Nijedan make up neće lijepo izgledati na koži koja nije njegovana.

Nakon hidratantne kreme, spužvicom nanesem tanki sloj Dior Backstage pudera na cijelo lice. Nakon toga, slijedi moj omiljeni Fit Me korektor brenda Maybelline. A područje ispod očiju i T-zonu setiram Yaemina Beauty puderom u prahu koji mi je najveće otkriće od svih proizvoda koje sam probala u ovoj godini.

Što se tiče bronzera i rumenila, ja biram kremaste proizvode, najčešće u stick-u, jer su oni zaslužni za prirodni i zdravi sjaj lica koji osobno preferiram naspram onoga koji dobijemo korištenjem klasičnog highlightera koji teksturu može samo dodatno naglasiti i pogoršati.

Isticanje očiju

Sa šminkom očiju ne bih pretjerivala, niti koristila bilo kakva tamna ili mat sjenila. Ljeti mi se jako sviđa što jednostavniji makeup na očima, s tim da trepavice budu dobro izvučene i naglašene maskarom. Tu dolazimo do još jedne iskrene preporuke, a to je maskara brenda Eveline koja nosi naziv Volume Celebrities. Jako je kvalitetna, a jako jeftina. Koristim je godinama na sebi, kao i na klijenticama i nisam još pronašla bolju.

Kreativost ostavite za usne

Prostora za igru i kreativnost ostavila bih na usnama. Prva asocijacija na ljetni make up su mi koraljne usne, iako uvijek može proći i klasična nude nijansa prilagođena tenu, kao i klasična crvena. Roze nijanse preporučujem plavušama ili djevojkama i ženama jako svijetle puti koje žele osvježiti svoj izgled.

Također moram napomenuti, da su ove godine u trendu sjajne usne, a mat tekući ruževi će vjerujem još jako dugo ostati u ladicama.

Svaki make up završim fiksatorom. MAC-ov poznati Fix Plus licu će vratiti svježinu i ukloniti višak kamenog pudera, a trajnost šminke produžiti će samo fiksatori kao što su Urban Decay All Nighter i Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Finish setting spray.

I za kraj, moja najiskrenija preporuka svim čitateljicama je da nose ono u čemu se one osjećaju ugodno i lijepo. Svi smo različiti, netko voli više šminke, netko manje. Ono što stoji jednoj od nas, možda neće drugoj. Ove smjernice će vam možda pomoći u svakodnevnom šminkanju, ali nema potrebe da ih se slijepo držite.

Šminkanje je vrsta umjetnosti, zato slobodno – pustite mašti na volju i uživajte u naglašavanju svoje prirodne ljepote ! 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE