Maderoterapija stimuliše energiju, smanjuje stres i oslobađa mišiće i zglobove od bolova

0
602

Ova metoda predstavlja znatno kvalitetniji vid masaže i namijenjena je osobama sa disproporcionalnim, lokalizovanim masnim naslagama, viškom vode, toksina u potkožnom tkivu i celulitu. 

Prije svega bih napomenula da sam prvi maderoterapeut u BIH. Ono što me izdvaja od drugih sem iskustva i urađenih preko 7000 tretmana su moji patentirani elementi i u konačnici tehnika koju izvodim koja je također moj patent. Moje dosadašnje iskustvo je pokazalo zadovoljstvo klijenata i mnogo uspješnih rezultata kada je riječ o oblikovanju tijela. Navela bih da imam program edukacije i imam iskustvo u istim smatram da bi bilo značajno pomenuti da imam mnogo studenata u Evropi.

Sama priča oko brenda Mica Oklagijica traje nepune dvije godine. Iza mene je ogroman broj urađenih tretmana, klijenata, edukacija i seminara, kako u regionu tako i u Evropi. Vođena iskustvom i željom da moji klijenti i klijenti mojih studenata imaju brže i bolje rezultate osmislila sam nove do sada neviđene elemente i novu tehniku koja daje rezultate čak nakon jednog tretmana.

Tim povodom sam organizovala prvi master class u regionu gde su mi se pridružili moji studenti iz raznih dijelova svijeta i studenti koji su negdje drugo završili baznu edukaciju.

Proveli smo dva dana edukativnog karaktera kako teorijski tako i praktično.

Maderoterapija zasnovana je na korištenju anatomski specijalno izrađenih elemenata od drveta što tretman čni 100% prirodnim bez alergijskih reakcija na koži. Ova metoda predstavlja znatno kvalitetniji vid masaže i namijenjena je osobama sa disproporcionalnim, lokalizovanim masnim naslagama, viškom vode, toksina u potkožnom tkivu i celulitu.

Stimuliše i popravlja energiju, smanjuje stres i oslobađa mišiće i zglobove od bolova. Upotrebljava se s ciljem da reafirmiše i oblikuje figuru potpuno bezbolno bez podliva, modrica i oštećenja.

Maderoterapija:

– opušta tijelo i um,

– stimuliše limfni sistem,

– eliminiše toksine,

– ubrzava metabolizam,

– razbija celulit,

– sagorijeva masti,

– zateže kožu i podiže njen tonus,

– redukuje obim.

Tretmani se izvode svaki ili svaki drugi dan. I u oba slučaja rezultat zasigurno ne izostaje. Rezultat zavisi od odgovornosti klijenta i želje za promenom, ali i od organizma i samog metabolizma u kom vremenu će prepoznati i izbaciti toksine.

Minimum je pet tretmana za prvu vidljivu promjenu. Iako maksimum ne postoji optimalan broj je deset tretmana poslije kojih uvijek predložim pauzu od nekoliko sedmica da bismo vidjeli da li se organizam i nakon masaža “čisti” od toksina.

Održavanje rezultata je jako važno kao i u veličini tretmana, a ono koje ja preporučujem makar jednom do dva puta mjesečno. Nerijetko klijenti ponove seriju od 10 tretmana nakon nekoliko mjeseci i na taj način održavaju rezultate.

Klijenti su obavezni da piju 3 litra vode da bi kroz limfini sistem izbacili toksine, zadržanu vodu u organizmu i ostale štetočine.

Osim što maderoterapija pomaže da se uspješno riješimo najvećeg ženskog neprijatelja-celulita, pomaže u samom oblikovanju tijela i gubljenju obima na najkritičnijim dijelovima koje je teško riješiti bez obzira na režim ishrane i treniranje.

Maderoterapija nije namijenjena samo ženama već i muškarcima, jer kako već spomenuh njene dobre strane jasno Vam je zašto i muškarci koriste tretmane. Madeoterapija ne smije da bude bolna i mora imati elemente opuštanja.

Generalno nije nikome zabranjena, mogu čak i trudnice da rade tretmane, dok su u mogućnosti da leže na stomaku.

Porodilje i dojilje poslije nekoliko mjeseci oporavka od porođaja.

Jedino ne radimo klijente koje imaju trombozu, jer sam tretman ubrzava cirkulaciju pa to po njih nije dobro. I ono što ja zagovaram da se sam tretman ne izvodi u toku menstrualnog perioda.

 

Piše: Milica Grgić – Mica Oklagijica

beautiful.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here