Marija Grbešić: Fen frizure su uvijek u modi

0

Fen frizura ili feniranje kose je najčešći tretman koji frizeri rade u svom salonu. Feniranjem kosa dobiva volumen i raskošnost, čime ovaj tretman čini tako popularnim.

Piše: Marija Grbešić, frizer

Marija Grbešić je iz Širokog Brijega. Ima 22 godine. Završila je srednju frizersku školu u Mostaru. Vlasnica je salona u Širokom Brijegu koji je otvorila prije godinu dana. 

Fen frizure vratile su se u velikom stilu. Možete je postići i kod kuće pomoću velike okrugle četke, a u razgovoru sa Marijom dobili smo par savjeta s kojima će ona trajati duže od jednog dana

Nakon feniranja trudim se da takva frizura “izdrži” što duže. Iz tog su razloga želim podijeliti par savjeta za stiliziranje kojima će isfenirana kosa i lagani uvojci trajati i nakon buđenja idućeg dana, čak do nekoliko dana. Napravite frizuru danas i “mirne” ste ostatak radne sedmice!

Sve ove savjete primjenjujem u svom salonu, ali svakako ukoliko niste u mogučnosti svaki put da idete u posjetu frizeru, ovi savjeti vam mogu biti od velike pomoći. Za početak, bitno je usavršiti tehniku feniranja kad pričamo o stiliziranju kose kod kuće. Sve počinje još kod pranja kose, a savjetujem da kosu perete redosljedom šampona – regeneratora. Ne preskačite proizvoda za stiliziranje kose koji će je zagladiti i pružiti joj sjaj.

Sušenje kose može biti zdravo i nije uvijek štetno. Potrebno je samo da korištenje predmeta za feniranje, fena i četke, bude pažljivo i pravilno, kako biste izbegli suh izgled i poboljšali strukturu i stil, bez prekomernog oštećenja.

Prije feniranja, kosu podijelite u nekoliko dijelova, npr u osam, kako biste lakše i kvalitetnije isfenirali cijelu kosu. Ja koristim okruglu četku, te krečem sa zadnje strane, a kada sami sebi fenirate kosu, krenite sa prednje strane. 

Profesionalci vjeruju da utjecaj na kosu može imati i jastučnica na kojoj spavamo pa savjetujem odabir svilene jastučnice koja će pomoći da isfenirana kosa ili valovi izgledaju svježe i drugi dan. Objašnjavaju kako nježna površina svilene jastučnice neće narušiti strukturu kose i probudit ćete se bez neželjenog frizzy efekta. Obratite pozornost i gdje se kosa nalazi prilikom odlaska za spavanje – najbolje bi bilo da je iznad jastuka, umjesto ispod glave i vrata jer će tako kosa bolje zadržati volumen ili valove.

Za kraj, savjet koji mnogima “teško” pada – kosu treba što rjeđe dirati i kroz nju prolaziti prstima jer se tako samo brže masti. Zbog bakterija i nečistoće na rukama, kao i zbog prirodnog ulja, kosa se još brže masti ako je stalno popravljamo i namještamo pa je ruke najbolje držati podalje od nje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here