Martina Vejzović: Redovna hidratacija i zaštita kože od sunca su najbitniji za lijepu kožu lica

0

Najčešći izazovi s kojima se susrećem u svom radu su prvenstveno potreba za objašnjenjima, posebno kod novih trendova, ali i starih. Također, suočavam se s predrasudama o štetnosti kozmetike i svakodnevnim predrasudama o različitim sastojcima.

Intervju: Martina Vejzović, Skincare expert and advisor

Njega kože je važan dio svakodnevne rutine, jer ne samo da pomaže u održavanju ljepote kože, već i u zaštiti od vanjskih faktora i prevenciji problema poput suhoće, akni ili preranog starenja. U nastavku je intervju sa Martinom Vjezović.

Predstavite nam se. 

Moje ime je Martina Vejzović, rođena sam u Zagrebu, a posljednjih 4,5 godine živim u Švedskoj. Moja stručnost obuhvaća područje ekonomije, medicinske kozmetike i savjetovanja o njezi kože, čime se bavim već 15 godina.

Kad ste odlučili da se bavite ovim poslom i otkud ljubav prema istom?

Odluka da se posvetim ovom poslu donesena je 1995. godine, nakon završetka srednje škole. Vlastiti problemi s licem (rosacea, hiperpigmentacije) nakon mnogih liječnika i terapija potakli su me na istraživanje i promjenu struke, te sam time razvila ljubav prema njezi kože.

Opišite nam koncept Vašeg bloga, i na koji način funkcioniše?

Blog je bio aktivan 12 godina, i imao je preko 32 milijuna pregleda, ali je nedavno zatvoren i čeka svoju moderniju zamjenu. Trenutno sam prisutna samo na društvenim mrežama posebno Instagramu gde na profilu @martina_dearskin dijelim svoje znanje o skincaru ali i pregršt savjeta za blistavu i zdravu kožu.

Šta podrazumjevate pod ” Skincare expert  and advisor”?

“Skincare expert and advisor” označava osobu koja je stručnjak za njegu kože i dijeli savjete s drugima, te Vas uči kako da kombinirate    aktivne sastojke, pronađete odgovarajuću njegu kože i sl.Važno je napomenuti da nisam liječnik i ne bavim se liječenjem kožnih bolesti, iako se to često miješa.

Najčešći izazovi sa kojima se susrećete u svom radu?

Najčešći izazovi s kojima se susrećem u svom radu su prvenstveno potreba za objašnjenjima, posebno kod novih trendova, ali i starih. Također, suočavam se s predrasudama o štetnosti kozmetike i svakodnevnim predrasudama o različitim sastojcima.

Savjeti koji su nam potrebni ovog ljeta za njegu kože?

Savjeti koji su nam potrebni ovog ljeta za njegu kože uključuju: redovitu hidrataciju jer bez nje nema zdrave i lijepe kože, zaštitu od sunca koja se ne svodi samo na kreme, već i na pametno izlaganje suncu. Također, važan je pravilan izbor čistača koji odgovara tipu kože i izbjegavanje pretjeranog korištenja aktivnih sastojaka.

Planovi za dalji razvoj karijere?

Moj daljnji razvoj karijere uključuje mnogo planova, koje trenutno ne bih otkrivala, neka ostanu iznenađenje. Naglasak će i dalje biti na edukaciji te misiji da se svatko može i treba se osjećati udobno u svojoj koži.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here