Nikola Glišić: Svako lice koje ugledam mi je motivacija i inspiracija 

0

Moja parola glasi: ” Manje je više” i smatram da danas mnogi pretjeruju u mom poslu. Poenta profesionalne šminke jeste istaći lijepo i sakriti manje lijepo. Prosto je.

Intervju: Nikola Glišić

Profesionalna šminka je umjetnost koja transformira i naglašava ljepotu lica na profesionalan način. Profesionalna šminka zahtijeva vještinu, stručnost i kreativnost. Šminker je obučen da prepozna oblik lica, ton kože i osobne karakteristike klijenta kako bi stvorio savršen izgled koji će odgovarati njihovim potrebama i željama.

U nastavku je intervju sa Nikolom Glišićem.

Recite nam nešto o sebi?

Zovem se Nikola Glišić, rođen sam u Beogradu 20.10.1980. godine. Živim i radim u Beogradu ali i šire.

Otkud Vas u svijetu beauty industrije i kako ste zavoljeli ovaj posao?

Odmalena sam bio esteta ali kroz razne faze života i različita  edukovanja prosto se poklope  kockice baš kada treba.  Naime oduvek sam želeo  da otvorim svoj beauty salon pa sam jos u osnovnoj školi odlazio u salon moje tetke kod koje sam danas od pre 10 god i gde mi je negde i moja baza. Tu sam se edukovao i kroz frizerski posao kako bih na njenu inicijativu  nakon završene  škole  šminkanja  mogao do kompletiram look  jedne mlade ili nekoga kome je bilo potrebno uraditi  i frizuru  i šminku.  Inače,  bavim se i muzikom imam iza sebe i festivale, svoje autorske pesme,  pomalo i komponujem, pevam back vokale pa mi je težnja  za lepim uvek bila negde prisutna. Nakon nekoliko firmi u kojima sam radio na poziciji menadzera odlučio sam da iskoristim talenat  koji su i drugi videli da posedujem pa sam završio školu šminkanja. Naravno nije stvar sertifikata koliko je praksa bila presudna za moj napredak  kao i saradnje sa danas  već prijateljima sa kojima sam najveće do sada projekte izneo. Naglašavam do sada jer u planu imam nešto veliko  što  za sada ne smem da otkrijem. Ono što  je najvažnije  jeste  da kao što je klijent i Vi budete zadovoljni. Moja parola glasi : ” Manje je više” i smatram da danas mnogi preteruju u mom poslu. Poenta profesionalne šminke jeste istaći lepo i sakriti manje lepo. Prosto je.

Objasnite našim čitateljima pojam „Proffesional celebrity mua“?

Proffesional celebrity mua znači da su neke od poznatih ličnosti moji klijenti, neki ne znaju da su još  poznati a neki se ponekad zavaravaju da jesu, svakako  su meni dragi klijenti svi koje sam 1 šminkao ili 101 put. Retko sam nasminkao jednom nekoga. Kod mene su svi jednaki, bili poznati ili ne.

Šta Vam je inspiracija i motivacija za rad?

Svako lice koje ugledam mi je motivacija i inspiracija.  Prosto su za moj posao i mene lično  lica platna na kojima slikam nekada sa samo nude tonovima a ponekad vrlo ekstravagantno. Nisam šablonski  šminker što je velika greška  mnogih šminkera, prosto ne gledaju fizionomiju istog. Imam neki svoj stil ali ovaj posao zahteva stalni rad na sebi, edukacije kao i ulaganja u sebe i posao.

Koji su izazovi sa kojima se susrećete u svom radu?

Izazovi su uvek zrele kože 50+ mada generalno svako lice je izazov jer niko od nas nema tačnu simetriju, glatku kožu, neproblematičnu, savršenu. Volim izazove, dinamika me vodi uvek. Ono što  je presudno jeste poverenje,  moja prednost je u edukacijama pa prosto ponekada i  objašnjavam  šta  i zašto  radim. Onda sve bude sjajno na kraju. Taj momenat kada vide lepšu  verziju sebe bez promenjenog ličnog opisa, to je ono sto garantuje uspeh. 

Radite edukacije, recite nam nešto više o tome?

Edukacijama se bavim više  od 8 godina. Radio sam za neke edukativne centre gde su mi dolazili polaznici iz drugih edukativnih centara odakle su jako malo poneli znanja što se često  dešavalo,  opet neki su postali sjani šminkeri  kolege  koje često  pozivam kada  radim velike projekte  gde fizički  ne mogu da iznesem sam sve. Mada moram da priznam da u poslednjih par godina mozda cak i 7 poslednjih radio sam Fashion Week, Baffe i razne neke druge velike projekte  što  u timu a pre 2 godine ili 3 sam bio jedini šminker jer je bila pandemija pa nije bilo moguće  da veliki broj učestvuje u back stage-u. Tada sam sam nasminkao  nekoliko revija kreatora i pored toga jos par osoba iz  protokola  što je bio veliki izazov. U poslednjih godinu dana  radim intezivno na kursevima koje za sada sam držim na mom profilu na instagramu, jasno će  se videti o čemu  je reč.  Škola šminkanja održava se za sada 2 puta godišnje  jer je u trajanju od po 3 meseca. 

Planovi za dalji razvoj poslovanja.

U planu imam ličnu edukaciju scenske šminke  jer sam neko ko pri Crvenom krstu volonterski  šminka povrede stanja i oboljenja u sklopu Prve pomoći  i pripreme  ekipa za takmičenja  pa s tim u vezi i edukujemo i šminkamo. U planu mi je jedna velika  saradnja sa jakim brendom, saradnja  oko škole  šminkanja, gde će  baza biti negde u samom centru grada, kao i saradnje  za neke filmove i serije ali ne smem mnogo o tome za sada.

Poruka za čitatelje

Srce, pamet, intelekt i dušu stavite u  svaku svoju aktivnost. To je tajna uspeha. Verujte u ono što  radite i nemojte se plašiti  da padnete jer ćete  tada ustati samo jači.  Budite svoji i radite na sebi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here