Maska protiv ispucalih vrhova

0
336
691089397

Vaša kosa je konstantno izložena negativnim uticajima iz svakodnevnog života (prevelika toplota, hladnoća, proizvodi za farbanje i stilizovanje frizure). Takođe, vremenom se prirodna ulja iz kose “istroše” što dovodi do pucanja dlake.

Nažalost, već oštećenu kosu je veoma teško povratiti u prvobitno stanje (zapravo nemoguće i jedina stvar koja pomaže je skraćivanje kose). Ako ne želite da se šišate, kosu morate zaštiti od oštećenja. Jedan od najučinkovitijih načina je upravo prirodna maska od banana.


Šta vam je potrebno:

  • Banana
  • Jaje
  • Med
  • Supena kašika ulja od kokosa

Princip rada

Zgnječite bananu te je pomiješajte sa jednim jajetom. Dodajte kašiku kokosovog ulja i tri kašike meda. Izmutite u blenderu ili mikserom. Kada je smjesa gotova, nanesite je na korijen i duž cijele kose. Ostavite da djeluje tridesetak minuta. Isperite masku mlakom vodom, a onda kosu operite na uobičajen način. Redovnom upotrebom maske od banana vaša kosa će povratiti prvobitni sjaj i izgled.

Maska od banana je savršeni prirodni regenerator za kosu. Bogata je vitaminima, prirodnim uljima i ugljenim hidratima zahvaljujući kojima je idealna za njegu i obnavljanje ispucale kose.

Inače, banana poboljšava prirodnu elastičnost te sprečava pucanje kose. Takođe, ona ubrzava rast kose i vraća joj prirodni sjaj. Masku možete nanositi svaki drugi do treći dan.

Preuzeto sa: https://www.minimagazin.info/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here