Merima Šivšić: Naš zadatak je da vratimo samopouzdanje i unutrašnji osjećaj zadovoljstva, kroz male rituale ljepote

0

Životne okolnosti nas nekada dovedu u situaciju da nemamo vremena da same sebi posvetimo dovoljno pažnje. Užurbani tempo života, svakodnevne obaveze, ali u težim slučajevima, posljedice nekih oboljenja, ostavljaju trag na našoj koži i izgledu.

Merima Šivšić, internacionalni PMU TREINER i internacionalni NAILS trener

Merima Šivšić, vlasnica je salona Merima Beauty Room, Internacionalni PMU TREINER i internacionalni NAILS trener. Preko 17 godina iskustva u svijetu ljepote, saradnje sa kvalifikovanim edukatorima i korištenje najkvalitetnijih proizvoda, Merimu  stavlja u red najtraženijih majstora ljepote u Sarajevu. 

Trajna šminka, pokazala se kao izvrsno rješenje kada je cilj korekcija nepravilnosti, ali i naglašavanje prirodnog izgleda. Nove tehnike i savremeniji materijali sve više popularizuju ovu vrstu tretmana, a sve je više prihvaćena. Više o tretmanima trajne šminke i laserskom uklanjanju saznajte od naše Merime Šavšić.

Konstanto ulaganje u profesionalni razvoj, najprije kroz edukacije i istraživanje novih trendova, posvećenost radu, ali i dašak luksuza koji svakom klijentu omogućava da se osjeća posebno, ono je što salon izdvaja od drugih. Prirodan izgled, kojem se vraćamo u 2023 godini, karakteriše naš rad. Inovacije i detaljnija pažnja koju posvećujemo svakome pojedinačno, ono je što  privlači klijentice, a sve više i pripadnike jačeg pola.

Dosadašnje iskustvo u radu, pokazalo je da svaka naša klijentica zaslužuje pojedinačan i njoj prilagođen pristup. S tim u vezi, trudimo se udovoljiti svakom zahtjevu, vodeći računa da je usklađen specifičnim potrebama. Životne okolnosti nas nekada dovedu u situaciju da nemamo vremena da same sebi posvetimo dovoljno pažnje. Užurbani tempo života, svakodnevne obaveze, ali u težim slučajevima, posljedice nekih oboljenja, ostavljaju trag na našoj koži i izgledu. 

Naš zadatak je da vratimo samopouzdanje i unutrašnji osjećaj zadovoljstva, kroz male rituale ljepote, koji čine da se osjećamo sigurne u sebe. Nekada je dovoljan i iskren profesionalni savjet i preporuka rutine, koji može puno da doprinese stvaranju pozitivnije slike o samoj sebi. 

Prvi korak je razgovor, shvatanje želja, ali i detaljno objašnjenjenje naših mogućnosti. Nekada je potrebno više posjeta, kako bi se zadovoljila očekivanja klijenata. Osnovni savjet svima koji nas posjete je redovna i pravilna njega, prilagođena potrebama, godinama i stilu života. Ljepota se, prije svega gradi vremenom, posvećenošću i malom profesionalnom pomoći s naše strane. 

Trajna šminka, pokazala se kao izvrsno rješenje kada je cilj korekcija nepravilnosti, ali i naglašavanje prirodnog izgleda. Nove tehnike i savremeniji materijali sve više popularizuju ovu vrstu tretmana, a sve je više prihvaćena i kod naših klijentica.

Kako bi naši klijent bili što je više moguće informisani o samom postupku, sa rezultatima, ali i njihovom pravilnom održavanju, kroz naš rad pratimo svjetske trendove, tragamo za stalnim edukacijama i stvaranjem mogućnosti dijeljenja znanja i iskustava na internacionalnom nivou. Primjer ove prakse je Organizacija 1. Internacionalnog kongresa i natjecanja profesionalnih permanent makeup artista u Bosni i Hercegovini, koji sam s koleginicom Majom Granić imala čast ove godine organizovati u Sarajevu.  Učešće je uzelo 80 internacionalnih profesionalaca koji su se takmičili u pet kategorija: Aquarelle Lips, Soft Liner, Shading Brows, Microblading Brows i Hairstroke Brows. Uspješnost događaja pokazuje to da smo koleginica Maja Granić i ja već odredile datum i mjesto održavanja još jednog Internacionalnog takmičenja i kongresa u trajnoj šminci i microblading-u pod nazivom GEMMA koji će se organizovati u Sarajevu od 21.05. do 23.05.2024 godine.

U salonu Merima Beauty Room, organizujemo i edukacije na teme: Brow i Lash Lift, Masterclass, Nails program, gdje bilježimo veliku zainterovanost mladih djevojaka, ali i onih koji žele unaprijediti svoja znanja i usluge koje pružaju. 

Kao najtraženijih beauty tretmana koji dominiraju u ovoj godini u našem salonu su: 

Laserko skidanje tetovaža i trajne šminke:

 Lasersko skidanje trajne šminke je napredna tehnika koja pruža siguran i učinkovit način uklanjanja pigmentacije iz kože. Ovaj postupak se često koristi kako bi se ispravile ili u potpunosti uklonile trajne šminke, poput obrva, usana ili eyeliner-a, ali i tetovaža sa tijela. Evo nekoliko ključnih aspekata vezanih uz lasersko skidanje trajne šminke: postupak laserskog skidanja trajne šminke obično je manje bolan u usporedbi s drugim metodama uklanjanja. Lokalna anestezija ili hlađenje kože često se koriste kako bi se osiguralo udobno iskustvo za pacijenta. Više tretmana može biti potrebno kako bi se postigao željeni rezultat, ovisno o vrsti pigmenta, njegovoj dubini i veličini područja koje se tretira. Serija tretmana obično je raspoređena u određenim vremenskim intervalima kako bi se omogućilo tijelu da se oporavi između sesija. Oporavak nakon laserskog skidanja trajne šminke obično je brz i bezopasan. Lasersko skidanje trajne šminke postaje sve popularnija opcija zbog svoje preciznost

Carbonpeel:

Poznat i kao “Hollywood peel”, predstavlja inovativan postupak kojim se koristi laserska tehnologija za poboljšanje izgleda kože lica. Ovaj postupak sve više dobiva popularnost zbog svoje brze procedure i značajnih estetskih koristi. Tretman je idealan za osobe sklone aknama i masne kože. Pomaže u kontroli lučenja sebuma i smanjenju akni. Ublažava pigmentacijske nepravilnosti, uključujući hiperpigmentaciju. Pomaže u smanjenju površinskih ožiljaka. Preporučuje se serija tretmana kako bi se postigli optimalni rezultati. Učestalost tretmana ovisi o potrebama pojedinca i karakteristikama njihove kože.

Mikropigmentacija obrva

Tehnike poput microbladinga i ombre obrva i dalje dominiraju svijetom mikropigmentacije. Razvoj tehnika i pristupa omogućava preciznije i dugotrajnije rezultate, pružajući savršeno oblikovane obrve koje traju mjesecima.

Personalizovane kozmetičke procedure

Personalizacija postaje ključna riječ u beauty svijetu ove godine. Svaki kozmetički tretman koji se pruža prilagođava se individualnim potrebama klijenta i stanju njegove kože. Pomno pratimo rezultate i nadograđujemo rutinu, kako bi u privatnosti svog doma, klijent mogao postići maksimalne efekte tretmana. Kroz to nudimo usluge profesionalnog šminkanja za sve prilike, egipatsku depilaciju i još mnogo usluga 

Moram naglasiti da baš poput svijeta mode, svijeta trajne šminke i u svijetu manikura trendovi se mijenjaju iz sezone u sezonu, a boje lakova za koje smo imali osjećaj da ćemo ih nositi zauvijek padaju u zaborav pa se nakon nekoliko godina ponovno vraćaju.

Nokti igraju ključnu ulogu u kompletnom izgledu, stoga je važno pratiti najnovije trendove u oblicima i bojama noktiju. Ove godine, elegancija je u prvom planu, a evo nekoliko trendova koji su zavladali manikir svijetom.

Ovalni oblik noktiju

Ovalni nokti su ponovo u modi. Ovaj klasični oblik pruža elegantan izgled koji se lako prilagođava svakodnevnim i formalnim prilikama.

Minimalizam u nail Artu:

 Umjesto upečatljivih i šarenih dezena, minimalizam je postao ključni element nail arta. Jednostavne linije, tačke i neutralne boje dominiraju, stvarajući sofisticirane i suptilne dizajne.

Boje za sezonske promjene:

 U proljeće I ljeto, pastelne nijanse poput nježnih ružičastih, plavih i zelena dominiraju. Sa dolaskom jeseni i zime, tamnije nijanse poput burgundija, teget i boje šljive postaju popularne, dodajući toplinu i dubinu manikiru.

Metalik efekti:

Metalik nijanse i sjajne teksture dodaju dozu glamura. Zlatna, srebrna i bakarna boja savršeno se uklapaju u večernje izlaske i posebne prilike. U 2023. godini, beauty industrija nastavlja eksperimentisati s različitim tehnikama i pristupima kako bi klijentima pružila vrhunske tretmane i estetski doživljaj koji će odražavati njihovu individualnost i stil. Za sve informacije o tretmanima i edukacijama, posjetite naš Instagram @gemma.pmu.congress , @merima.sivsic i Facebook profil Merima Sivsic, a svakako nas posjetite na adresi Kobilja Glava 19a, 71 000 Sarajevo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here