Mezoterapija lica – tretman koji se primjenjuje u svrhu regeneracije kože, vraćanja elastičnosti i sjaja, te poboljšanja tonusa kože

0

Temelj mezoterapije su mezokokteli koji se ubrizgavaju u gornje slojeve kože. Mezokokteli su aktivne tvari bogate različitim sastojcima koji su određeni za različita stanja na licu. Mezokokteli većinom sadrže različite aminokiseline poput: hijaluronske kiseline, niacinamida, folne kiseline, mliječne kiseline, oleinske kiseline i slično. Osim toga sadrže i vitamine poput vitamina A, C i E, ceramid peptida i fermentirani kompleks biljnih ekstrakata.

Piše: Tea Grubešić

Tea Grubešić je generalni menadžer i vlasnica „OR.BEAUTY STUDIO TEA“. Mezoterapija lica je tretman koji se primjenjuje u svrhu regeneracije kože – vraćanja elastičnosti i sjaja te poboljšanja tonusa kože. Mezoterapijom nazivamo više vrsta tretmana kojima želimo poboljšati strukturu kože.  Tako u mezoterapijske tretmane spadaju: virtualna mezoterapija, microneedling, olovka nano bockalica, mezogun, injekcijska mezoterapija. Mezoterapija je princip penetracije aktivnih supstanci mezokoktela u kožu uz pomoć struje ili injekcije. Dakle, temelj mezoterapije su mezokokteli koji se ubrizgavaju u gornje slojeve kože. Mezokokteli su aktivne tvari bogate različitim sastojcima koji su određeni za različita stanja na licu. 

MEZOKOKTELI 

Mezokokteli većinom sadrže različite aminokiseline poput: hijaluronske kiseline, niacinamida, folne kiseline, mliječne kiseline, oleinske kiseline i slično. Osim toga sadrže i vitamine poput vitamina A, C i E, ceramid peptida i fermentirani kompleks biljnih ekstrakata. Popularna hijaluronska kiselina dolazi u različitim postocima – može se kombinirati s ostalim sastojcima, a može biti i samostalna. Preporučuje se kod dehidracije kože, ožiljkaste kože te kože sklone borama jer služi kao izvrstan punjač kože. 

Inovativan sastojak u mezokoktelima je i stabilan oblik vitamina C koji se preporučuje kod hiperpigmentacije svih vrsta te akni u zreloj dobi. Retinol ili vitamin A u kombinaciji sa salicilnim kiselinom također čine učinkovit mezokoktel koji djeluje na probleme kao što su hiperpigmentacije, akne i ožiljci. Također, vrlo povoljno djeluje i na ujednačavanje tena. Ceramidi i vitamin E preporučuju se kod suhe, tanke, osjetljive i sklone borama kože. Sve vrste mezokoktela mogu se upotrebljavati kroz sve vrste tretmana mezoterapije osim injekcijske mezoterapije za koju su posebno namijenjeni mezokokteli s posebnim oznakama.

ARES® AA vraća elastičnost potičući sintezu kolagena, hijaluronske kiseline i elastina. Kako Ares® AA djeluje Površinska tekstura kože poboljšana je zahvaljujući staničnoj proliferaciji i učinku PENTAPEPTIDE-3 sličnom botoksu. 

OLIGOPEPTIDE-34 poboljšava boju i sjaj kože, a MYRISTOYL PENTAPEPTIDE-8 poboljšava reparaciju kože i mikrocirkulaciju. Pokazalo se da TRIPEPTIDE-29 značajno povećava sintezu kolagena i obnavlja kožu. 

HIJALURONSKA KISELINA u tri različite molekularne težine poboljšava učinak peptida i smanjuje pojavu finih linija i bora za duboko popunjavanje, zaglađivanje i hidratantni učinak na kožu.

 Tretman protiv starenja za FOTO i KRONO STARENJE, KOŽU S NEDOSTATKOM SJAJA

Kako radi Ares® AO Formulacija antioksidansa mješavina je snažnih aktivnih sastojaka s hvatanjem slobodnih radikala, protuupalnim djelovanjem i stimulacijom površinskog krvotoka. KURKUMIN poboljšava taloženje kolagena i povećava gustoću fibroblasta i krvnih žila. FERULIČNA KISELINA inhibira enzime koji kataliziraju stvaranje slobodnih radikala i pojačava aktivnost enzima čistača. 

Ima zaštitnu ulogu za glavne strukture kože: keratinocite, fibroblaste, kolagen, elastin. Inhibira melanogenezu, pojačava angiogenezu i ubrzava zacjeljivanje rana. 

SAFRANAL potiče inhibiciju ekspresije markera upale kao što je interleukin pokazujući snažno protuupalno djelovanje. ARES® HB je kompleksna otopina koja se koristi za liječenje najčešćih bolesti vlasišta. Djeluje na PONOVNI RAST KOSE, prevenciju OPADANJA KOSE, mikrocirkulaciju i nadopunu mikronutrijentima. 

Kako radi Ares® HB?

Kompleks faktora rasta sastavljen od CG-αFGF [Sh-polipeptid-11], CG-IGF1 [Sh-oligopeptid-2], CG-KGF [Sh-polipeptid-3], CG-timozin [Sh-oligopeptid-4] i Fucoidan iz MOZUKU MORSKIH ALGI potiče rast kose, stimulaciju lukovice i revitalizaciju folikula. EKSTRAKT SWERTIA JAPONICA pomaže inhibiciju 5α-reduktaze i proizvodnju DHT-a sprječavajući gubitak kose, dok je BIOTIN neophodan za rast zdrave kose. Čimbenici rasta CG-bFGF [Sh-polipeptid-1], CG-VEGF [Sh-polipeptid-9], CG-bakar [Cop-per tripeptid-1] i ARGININ povećavaju mikrocirkulaciju žarulje i folikula dlake, jačajući kosu. VITAMINI B1, B5, B6, KERATIN, ŽELJEZOVI GLUKONAT daju energiju za poticanje rasta. ARES® Dermo Restructurant (AK) je razvijen kao metabolički stimulator i hidratantni tretman protiv UMORNOG IZGLEDA KOŽE i SVIH VRSTA OŽILJAKA TKIVA. Njegovi aktivni sastojci ubrzavaju metaboličke procese koji pospješuju podmlađivanje kože i pomažu u povećanju čvrstoće i elastičnosti kože.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here