Milica Bjelica: Poseban pristup imam prema osjetljivoj koži

0

Osjetljiva koža zahtjeva posebnu pažnju u radu. Svakako, takvu kožu tretiramo na poseban način i posebnom linijom proizvoda.

Piše: Milica Bjelica, beauty artist 

Moje ime je Milica Bjelica. Rodjena sam 1985 godine u Bileći, ljubav prema svom poslu gajim od malih nogu, jer je moja pokojna baka bila frizerka, moja mama je frizerka… Prva edukacija za bazne tretmane lica je bila u Beogradu prije 15 godina. Posle toga uslijedile su mnoge edukacije, a jedna od njih je edukacija za threading, lash i brow lift, trajnu šminku… I dalje volim da pohađam edukacije, seminare, kongrese, takmičenja, jer je to put ka uspjehu i znanja nikada nije dosta. Velika je sreća imati povjerenje klijenata, i kada ste u mogućnosti da svoje klijente usrećite znanjem, savjetima i kvalitetnim tretmanima. 10 godina iskustva u njezi lica, veliki broj zadovoljnih klijenata je ono što me ispunjava, čini srećnom i daje mi želju za konstatnom edukacijom.

Svaki tretman je personalizovan, prilagođen tipu i potrebama kože.

Polazna tačka je svakako higijenski tretman, posle koga određujemo potrebe kože, i u dogovoru sa klijentom tretman nadograđujemo izabranim anti age tretmanom, mezoporaciom, hidratacijom, kolagen nitima, miconeedlingom…. Poseban pristup imam prema osjetljivoj koži, koja zahtjeva posebnu pažnju u radu. Svakako, takvu kožu tretiramo na poseban način i posebnom linijom proizvoda. Savjet za ljetni period, čuvajte svoju kožu, koristite spf kreme. One mnogo znače, i svi moji klijenti ih koriste i zimi i ljeti.

Ono sto je također bitno kod korištenja spf kreme, jeste pravilno uklanjanje sa lica. Za uklanjanje spf kreme sa lica, koristite duplu metodu čišćenja lica [ mlijeko za skidanje šminke + pjenica za umivanje).

Hidrirajte svoju kožu, jer voda je bitna za svaku ćeliju našeg tijela.

Za ljetne dane preporučujem redovan higijenski tretman + oxigen tretman. Posebna ljubav i strast, koju sam prepoznala prije 5 godina, je prema trajnoj šminci. Puder obrve su definitivno moj omiljeni tretman, a i tretman koji najčešće traže moje klijntice. Obrve su okvir lica, i kao takve moraju biti prilagođene svakom licu, obliku i boji. Za rad sam izabrala mineralne pigmente Savich.bih, koji mi garantuju prirodnost. Inače, prirodan izgled je ono čemu težim kada su u pitanju puder obrve, jer trajna šminka služi da istakne prirodnu ljepotu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here