Nahranite svoju kožu iznutra

0
428

Kada se pravilno hidrira koža poprima sjajniji izgled. To je zato što se vaša koža ne može osloboditi otrova bez odgovarajuće hidratacije, što rezultira iritacijom i upalom. Da bi koža bila blistava i lijepa potrebno je da su svi slojevi njene građe adekvatno hidrirani. Glavni medij i oko 70% našeg organizma čini voda, pa s toga ne iznenađuje tolika važnost hidratacije naše kože.

Piše: Mr. ph. Esma Karahmet Farhat

Hladni zimski dani idealno su vrijeme za odmor i regeneraciju organizma. Cirkadijalni ritam ekosistema podređen je hibernaciji tokom zime. Obzirom da čovjek ne spava zimski san, jako je aktivan – naša koža, kao prekrivač tijela i najveći organ, izložena je velikom stresu. Niske temperature, zagrijavanje boravišnih prostorija, suh zrak, neadekvatna njega kože, nedovoljan unos vode, dijeta siromašna esencijalnim amino kiselinama, omega masnim kiselinama, vitaminima i mineralima – sve su faktori koji dodatno oslabljuju fiziološku funkciju naše kože kao zaštitne barijere. Kada zaštitna barijera ne funkcioniše, naša koža ispoljava brojne nepravilnosti – neujednačen ten, diskoloracije, hiperpigmentacije, suha i dehidrirana koža, pojava sitnih linija i bora. Dekorativna kozmetika u tom slučaju ne rješava problem.

Da bi koža bila blistava i lijepa potrebno je da su svi slojevi njene građe adekvatno hidrirani. Glavni medij i oko 70% našeg organizma čini voda, pa s toga ne iznenađuje tolika važnost hidratacije naše kože. Svakog dana gubimo vodu u velikim količinama i potrebno ju je također nadoknađivati u velikim količinama. Voda unesena oralno prvo će doći do drugih dijelova tijela prije nego što dođe do vaše kože. Glavna molekula odgovorna za mladenačku svježinu kože lica i njen turgor je hijaluronska kiselina (HA). Veliki molekuli hijaluronske kiseline igraju ključnu ulogu u dubinskom hidriranju kože, očuvanju gipkosti, elastičnosti i blistavosti kože. Ona ulazi u sastav svih vezivnih tkiva i jako je rasprostranjena u našem organizmu, a pola od ukupne količine se nalazi u koži. Prosječna odrasla osoba od 70kg ima oko 15 grama hijaluronske kiseline.

Starenjem aktivno gubimo hijaluronsku kiselinu pa osoba od 50 godina ima duplo manje, a osoba od 70 godina ima 4 puta manju koncentraciju hijaluronske kiseline u odnosu na osobu od 20 godina.

Resorpcija vode iz hidratantnih krema i seruma je oko 3%, te je naša koža u potrebi za dubinskom hidratacijom. Inovativno patentirano rješenje predstavljeno na Svjetskom kongresu iz estetske medicine i anti-aging-a u Monte Carlu 2019. godine dolazi iz Merz Aesthetics pod zaštićenim imenom BELOTERO® Revive. Ovaj jedinstveni proizvod ima višestruki učinak:

Usporava proces starenja. Ostati dobro hidratiziran može pomoći u održavanju elastičnosti vaše kože i borbi protiv pojave bora.

Poboljšava izgled kože. Vjerojatno nije iznenađenje, ali nedostatak hidratacije može učiniti vašu kožu suhom i zategnutom.

Oslobađanje kože od toksina      

Kada se pravilno hidrira koža poprima sjajniji izgled. To je zato što se vaša koža ne može osloboditi otrova bez odgovarajuće hidratacije, što rezultira iritacijom i upalom.

Smanjuje pojava akni

Dehidrirana koža šalje signale žlijezdama da bi proizvela više masnoće kao svojevrsni odbrambeni mehanizam. Čuvajući kožu dobro hidriranom ona postaje manje masna i umanjuje pojavu akni. Osim toga, ovaj jednistveni proizvod omogućava ljekaru da ubrizgavanjem BELOTERO® Revive smanji vidljivost ožiljaka od akni.

Smanjuje crvenilo i nepravilnosti tena. Hidrirana koža omogućava razmjenu hranjljivih materija i kisika na ćelijskom nivou i do svih njenih dijelova pa tako omogućava ujednačen izgled i tonus.

Najdramatičnija histohemijska promjena uočena u starenju kože je izraziti nestanak epidermalne HA, dok je HA još uvijek prisutna u dermisu. Hidriranje tijela jednako je važno kao i hidriranje vaše kože, ali vraćanje izgubljene hidratacije izravno u vašu kožu ključna je za njeno zdravlje i izgled.

BELOTERO® Revive je idealan izbor za dehidriranu kožu ili kao preventivni tretman u anti-agingu.

Sa BELOTERO® Revive koža vraća mladalački, sviježiji i elastičniji izgled, a iznutra postaje zdravija i otpornija na vanjske faktore.

Pobjednička kombinacija hijaluronske kiseline i glicerola nudi vam potpunu hidrataciju kože iznutra i to preko 36 sedmica.

Za dodatne informacije obratite se vašem ljekaru.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here