HomeFrizerski saloniNajbolje vježbe s elastičnim gumama za čitavo tijelo!

Najbolje vježbe s elastičnim gumama za čitavo tijelo!

Ako volite vježbe i tražite način da podignete trenutni nivo treninga, vjerovatno ćete voljeti elastične gume. Odlične su za brze i spontane treninge u manjim prostorima. Jednostavne su i s njima možete vježbati gdje god želite. 

Prije svega, elastične gume za vježbanje jačaju vaše mišiće, i svaki put kad ih povučete imat ćete osjećaj kao da su teže. To zadaje novi zadatak održavanje brzine i snage koju koristite da odradite ovu vježbu. Intenzitet vježbe možete mijenjati birajući slabije ili jače gume, ili pomjerajući gumu da vrši pritisak na drugi dio vašeg tijela.

Jesu li dobre za izgrađivanje mišića?

Da, one su odlične za izgrađivanje i zatezanje mišića. Ukoliko ih već koristite svakodnevno, vaše tijelo će se eventualno navići na njih, pa se zato preporučuje dizanje tegova pored korištenja gume, da bi tijelo moglo dalje napredovati. U nastavku pogledajte neke od najboljih vježbi s elastičnom gumom, koje možete raditi kod kuće ili u teretani.

Vrijeme trajanja: 15 do 30 minuta

Oprema: Elastična guma

Ojačavaju: Čitavo tijelo

Instrukcije: Za vježbanje čitavog tijela najbolje je odabrati 4 ili 5 vježbi. Svaku vježbu treba raditi 45 sekundi (punom snagom) i onda odmoriti 15 sekundi. Nakon što završite jedan set od 4 vježbe, uzmite dužu pauzu ili koliko vam je potrebno i nastavite s idućim setom. Uradite 4 seta vježbi (ako želite jači trening onda uradite 4 seta dva puta).

Bočni iskorak

Čučanj s gumom

Dizanje koljena

Bočno podizanje

Most

Bočno podizanje iskorakom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE