Nikolina Janjić: Svačija kosa je na svoj način posebna, osjetljiva i zahtjeva poseban način tretiranja

0

Na prvom mjestu nam stoji zdravlje vaše kose kako bi uopšte započeli sa bilo kojom tehnikom Balayage, a zahtijevamo od svake klijentice koja je u mogućnosti da dođe lično kod nas u salon kako bi je najbolje posavjetovale i dogovorili se o željenom rezultatu.

Nikolina Janjić, vlasnica frizersko- kozmetičkog salona ‘’LUXUS STUDIO’’

Balayage tehnika bojanja kose već godinama osvaja svet frizerske industrije svojom jednostavnošću, prirodnim izgledom i beskrajnim mogućnostima prilagodbe. Ova tehnika je postala sinonim za suptilnu eleganciju i sofisticiranost, a njena popularnost ne jenjava ni danas. Izdvajajući se iz mase tradicionalnih načina farbanja, balayage je postao omiljen izbor za sve one koji žele postići prirodan izgled sa svetlijim pramenovima, stvarajući pritom izgled sunčanih osvetljenja koji se prirodno stapaju s bojom osnovne kose. U ovom članku ćemo istražiti šta čini balayage tako posebnim, kako se izvodi, i koji su trendovi u ovoj tehnici bojanja kose trenutno najpopularniji. Saznajte sve o balayage-u i otkrijte zašto je postao pravi hit među svima koji žele postići sofisticirani, prirodan izgled kose.

Za početak ukratko se predstavite našim čitaocima.

Pozdrav svima , moje ime je Nikolina Janjić i zajedno sa svojom sestrom bliznakinjom Zoranom Janjić smo vlasnice Frizersko- Kozmetičkog salona ‘’LUXUS STUDIO’’ u Gradišci. Imamo 25 godine, rođene i odrasle smo u Austriji, gdje smo takođe završile frizersku akademiju pored koje smo se redovno edukovale i radile u salonu u Austriji. Ovim poslom se bavimo već od naše 14-te godine. Kroz 10-godišnje radno iskustvo u ovom poslu smo se odlučile da sebi ostvarimo naš san od malena i da  naše iskustvo i znanje realizujemo i time otvorimo naš ,,LUXUS STUDIO,, u našem gradu u Gradišci.

Koji je bio ključni trenutak ili faktor koji vas je inspirisao da se posvetite upravo ovom području u industriji ljepote i koje su bile vaše prvobitne ambicije i ciljevi?

Još kao male djevojčice smo šišale i stilizovale redovno naše barbike. Uvijek su nam bili interesantniji televizijski programi modne revije gdje se stilizuje kosa nego bilo koji dječji crtani tako da smo uvijek maštale da i mi jednoga dana postanemo tako uspješne u toj branši. Kako su godine prolazile nismo odustajale od našeg cilja osamostaliti se jednoga dana tako da smo se edukovale i ulagale što više u naše znanje i posjećivale razne edukacije i masterclass’e širom Evrope. Uz završenu frizersku akademiju smo se opredijelile još dodatno u dva smjera: Nikolina se usavršavala kao kozmetičarka, a Zorana se specijalizirala na oblikovanje i laminaciju obrva i trepavica ( Lash- & Browlift).

Kako biste opisali svoj stil rada kada je u pitanju balayage, a kako kada se radi o oblikovanju obrva?

Na prvom mjestu nam stoji zdravlje vaše kose kako bi uopšte započeli sa bilo kojom tehnikom Balayage’a zahtjevamo od svake klijentice koja je u mogućnosti da dođe lično kod nas u salon kako bi je najbolje posavjetovale i dogovorili se o željenom rezultatu. Nudimo razne Balayage tehnike, jer svaka kosa je na svoj način posebna, osjetljiva i zahtjeva poseban način tretiranja. U našem salonu ćete vidjeti samo proizvode prve klase jer radimo iskljućivo sa svjetskim proizvodima iz kuće L’oreal Professionnel. Kao što i kod kose volimo da istaknemo prirodnu ljepotu svake klijentice nam je cilj da to uradimo i kod obrva. Aktuelno su Brow- i Lashlift glavni trend u svijetu obrva i trepavica jer nam omogućavaju da svoje prirodne obrve i trepavice naglasimo i u isto vrijeme hranimo i zaštitimo.

Koje su najčešće zablude ili mitovi koje ljudi imaju o balayageu i održavanju boje kose?

Najčešće zablude klijentica su predstave da poslje farbanja u crno mogu imati nakon prvog odradjenog Balayage-a platino plavu kosu. Jedan od najčešćih zabluda je da misle da izbor šampona nije bitan i da ne utiče na dugotrajnost boje na kosi. Jedan od najpoznatijih mitosa je da je potpuno dovoljno staviti regenerator na farbanu kosu da bi boja duže držala. To je pogrešno jer u ovom slučaju kao što mi kod većine farbanih i bajhanih klijentica preporučujemo jednu pravilnu metodu njege : koristiti maske za kosu jer su one dosta hranljive za kosu i omogućuju nam da boja duže drži.

Koji su trenutni trendovi u bojanju kose i oblikovanju obrva koje primjećujete, i kako se prilagođavate tim trendovima?

Balayage se i dalje drži čvrsto na prvom mjestu što se trendova tiče. Danas imamo razne Balayage tehnike u izobilju kao što su: Airtouch, Board Balayage, French Balayage, Ombre, Reverse Balayage, itd,…koje nam omogućuju izabrati za svaki tip kose određenu tehniku. Uz Balayage nam klijentice svakodnevno izražavaju želju za takozvani ,,Face-Frame, Money-Piece, ili Scandinavian Hairline”, gdje su sekcije oko lica u fokusu stim da ih posvijetljujemo. Što se obrva tiče su aktuelne takozvane “BUSHY-BROWS” gdje se začešljaju i zaglađuju prirodne obrve ka gore. Samim time prirodne obrve djeluju punije i urednije. Mi smo otvorene za sve trendove i promjene u svijetu ljepote ali ćemo svakom klijentu najiskrenije preporučiti šta mu stoji i odgovara uz određen tip kose, kože i boje očiju.

Možete li preporučiti neke savjete za održavanje i njegu obojane kose kako bi se produžio trajanje boje?

Savjetujemo redovno toniranje kose u salonu kao i redovne tretmane za njegu kose. Tokom cijelog tretmana mi objašnjavamo klijentima kako nakon posjete u našem salonu koristiti proizvode koje su određene za njihov tip kose. Proizvode se mogu naravno u našem salonu kupiti. 

Kako odabrati oblik obrva koji najbolje odgovara obliku lica i osobnim preferencijama klijenata?

Oblik obrva određujem po simetrijama lica. Više volim kad obrve podignem i začešljam i ujedno ih uredno počupam i ofarbam da dobiju gustoću i savršen izgled. Večina klijenata mi prepušta da radim kako ja mislim de je najbolje stim da naravno prije početka tretmana proispitam sve željene i ne željene stavke svakog klijenta.

Koje su najčešće pogreške koje žene čine prilikom farbanja kose kod kuće, i kako ih možete izbjeći?

Najčešće pogreške koje žene čine prilikom farbanja kose kod kuće su:

  1. da kupuju jeftine farbe u supermarketima ili kozmetičkim marketima
  2. u većini slučajeva kupuju pogrešne nijanse to znaći ili su previše tamne ili imaju previše crvenog pigmenta u proizvodu
  3. Nepravilno koriste boje i nemogu ravnomjerno nanjeti istu količinu farbe na određene sekcije
  4. Najčešće klijentice griješe kod kupovine jeftinih i ne kvalitetnim farbama koje sadrže previše silikona, takodje dlaku kao kamenac i hlor u vodi nam otežavaju  da dođemo do željenog rezultata.
  5. Kao što je pogrešan izbor proizvoda jedan od stavki koji se nažalost dešava je isto pogrešan pristup i način tretiranja poslje pranja kose.

Bitno je da se nakon svakog pranja kose poslje šamponiranja dobro kosa peškirom posuši i pokupi višak vode u kosi. Sledeći korak je da masku za kosu nanesemo u dobroj količini na dužinu i vrhove. Preporučujem klijentima masku  za kosu da ostave od 10min-1h u kosi. Sve zavisi o stanju kose, dali je tanka, gusta, frčkava, oštećena, ofarbana, ravna, itd,… Kosu nakon nanošenja četkom polako pročešljati i ostaviti da upije proizvod u kosi. Poslije maske je takođe bitno koristiti protektor protiv topline koristeći fen, pegle, figara,itd.. kako bi kosu zaštitili od oštećenja i pucanja.

Za kraj, poruka za čitaoce?

Drage dame, ne štedite na kosi, licu i obrvama jer su vaše obrve okvir vašeg lica i vaša kosa vaša kruna koju nikad ne skidate! Zato ulažite u vaš izgled jer upravo vi ste te koje zaslužuju NAJBOLJE!!!    

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here