HomeInspirativne pričeNjena „supermoć“ je ljubav – Brankica Raković

Njena „supermoć“ je ljubav – Brankica Raković

 Ona je zaista jedna sretna žena, okružena s mnogo ljubavi, sjajnih prilika, poslom koji voli i ljudima koji je drže za ruku kad život nije lak.

Intervju: Brankica Raković

Brankica Raković je Lolina mama, vlasnica agencije za digitalni marketing, kopirajter i infulenser.

Ništa sreću ne može da zamjeni, tome nam svjedoči Brankica koja u svemu vidi vedrinu i pozitivnu energije. Lijepo je razgovarati sa ljudima koji daju baš takve vibracije. Imali smo priliku sresti se sa Brankicom i kroz kaficu porazgovarati o svemu. A vama donosimo nešto iz našeg „kratkog“ razgovora.

Nama draga žena s kojom rado sarađujemo je Brankica Raković, ali za one koji te još uvijek ne poznaju da li nam u nekoliko rečenica možeš otkriti više o sebi?

Uvijek mi je najteže reći ko je Brankica. Ne zato što ja to ne znam, nego zato što ni sama ne znam šta bih stavila u spotlight. Lolina mama, vlasnica agencije za digitalni marketing, predavač na kursu digitalnog marketinga, kopirajter, neko ko želi da postane pisac, ona koja se uvijek smije glasno i koja pisanje na Instagramu koristi kao filter za svakodnevicu.

Kako i naslov kaže, tvoja super moć je ljubav. Kolika ljubav postoji prema tvom poslu, te tvojim poslovnim ciljevima?

Oduvijek velika ljubav postoji prema onom što radim. Za to je primarno „kriva“ moja tetka koja me je naučila sve što danas znam. Imala sam tu privilegiju da odrastam uz nju i atmosferu u agenciji Aquarius više od deceniju i to iskustvo je ono što je stvorilo ono što jesam danas. Kad pored sebe imate ženu koja decenijama voli ono što radi i koja nesebično dijeli svoje znanje, vaše je samo da se pretvorite u sunđer. Danas zaista volim ono što radim, prema klijentima se odnosim kao da radim nešto svoje i trudim se da sve što radimo ostavi neki trag. Nadam se da u tome i uspijevamo.

Pored toga što si uspješna kao vlasnica agencije, baviš se i influensingom. Pa možeš li nam opisati jedan tvoj radni dan?

Uh. Dani se razlikuju po tome da li je Lola kod mene ili je kod tate. Počinju odlaskom u vrtić, obaveznim treningom, a onda se trudim da sastanke obavljam ujutru kako bih popodne mogla da se bavim kreativnim dijelom rada. Mnogo je tu frke, susreta s raznim ljudima, napisanih postova za klijente, ali i briga o mom profilu koji je organizam za sebe. Ako je Lola sa mnom, dan oko 16h mijenja kurs i onda postajem mama full time. Nakon što ona zaspi pokušam ponekad da se posvetim projektima koji zahtijevaju tišinu i koncentraciju. A ponekad se ipak posvetim Netflixu.

Fashion inspiraciju dijeliti sa svojim pratiocima? Da li smatraš da tvoje modne kombinacije kao ideju koriste djevojke širom BiH? 

Nikad o sebi nisam razmišljala kao o nekom ko ima utjecaj na tu temu, ali dobivam zaista mnogo lijepih komentara na tu temu. Drago mi je ako to ima i neki širi utjecaj. Za mene je odjeća način izražavanja, način uživanja u sopstvenom tijelu i prilika da taj dobar osjećaj u vezi sebe ispričam kroz neku kombinaciju. Trenutno me mnogo zabavlja Lolino traženje sopstvenog modnog izražaja koji ponekad podrazumijeva i nošenje različitih sandala. Baš kao da sam je ja rodila.

Otkrili smo jednu malu tajnu, veliki si ljubitelj naočala i da su one MUST HAVE u tvom ormaru. Otkrij nam više o ovoj zanimljivoj činjenici? 

Sunčane naočale su važan dio moje svakodnevice čak i zimi. Zaista više ne znam koliko ih imam. Imam tu sreću da mi je jedan od klijenata Zoom optika, a jedna od najboljih drugarica upravo vlasnica, Sara Trifunović, tako da sam privilegovana mogućnošću da među prvima izaberem modele koji će obilježiti sezonu. Imam tu sreću da mi sve naočale stoje. A volim da se igram. Trenutno obožavam YSL srca. Samo neka ljubavi.

Da li si shoppingholičarka ili ipak imaš granicu u tome?

Moram li da odgovorim na ovo? Bojim se da sam na granici. Ako sam je i prešla, nećemo nikom reći. Trudim se da se kontrolišem, racionalizujem i povremeno se podsjetim da tako nešto već imam. Imam tu sreću što ovaj posao podrazumijeva i mnogo poklona, pa se tako „hranim“. Ali obožavam cipele, obožavam naočale, obožavam haljine. A jedan je život.

Da li imaš srodnu dušu kada je u pitanju shopping?

Ja nisam neko ko voli da unedogled hoda, gleda, bira, probava. Nećete vjerovati, ali skoro nikad ništa ne probavam. Više me zabavlja online shopping kad Lola zaspi. Sve te haljine koje me čekaju su moja srodna duša.

Pored toga što voliš modu, šta te još u životu čini sretnom? 

Prije nego sam otkucala ovaj odgovor nasmiješila sam se zadovoljno. Ja sam zaista jedna srećna žena, okružena s mnogo ljubavi, sjajnih prilika, poslom koji volim i ljudima koji me drže za ruku kad život nije lak. Srećnom me čine neki obični dani, Lolino odrastanje, moje žene koje se razvijaju i dobivaju prilike koje zaslužuju, rast mog malog biznisa i činjenica da sam već 4 godine potpuno zdrava. Srećnom me čini ljubav svaki dan.

Za kraj našeg razgovora da li imaš neku poruku za naše čitateljice?

Kroz pisanje na profilu zaista skoro svakodnevno komuniciram s ženama iz raznih dijelova zemalja regiona i baš na osnovu onoga što od njih slušam i čitam samo bih rekla svakoj od vaših čitateljki: Lijepa si, divna si, vrijedna si svega lijepog što će doći, možeš ti to, ali nemoj da moraš. I pohvali sebe nekad, zaslužila si. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE