Održavanje ekstenzija trepavica

0
564

Sa ekstenzijama izgledate kao da ste rođeni s najdebljim i najdužim trepavicama, na kojima nema grudvica i koje su savršeno posložene. I tako izgledate 24 sata dnevno.

Ono što je sigurno kod ekstenzija trepavica jeste da se žene s njima osjećaju glamoruznijim i ljepšim. To je kao ovisnost. Jednom kada uradite ekstenzije i kad vidite čarobni efekat, teško da ćete prestati. Ekstenzije postižu ono što maskara nikad ne može i neće postići, bez obzira koliko je gusta i opskrbljena formula. Sa ekstenzijama izgledate kao da ste rođeni s najdebljim i najdužim trepavicama, na kojima nema grudvica i koje su savršeno posložene. I tako izgledate 24 sata dnevno. No, ipak ekstenzije trepavica nisu jeftina navika i potrebno ih je redovno održavati.

Nakon ugradnje ekstenzija

Nakon ugradnje ekstenzija izbjegavajte maskaru, vodootpornu šminku za oči, kremu, dakle sve ono što bi omelo ljepilo. Također, nemojte ih kvasiti 24 sata nakon ugradnje, jer se ljepilo mora potpuno osušiti.

Produženje trepavice traje dulje vrijeme (do dva sata), pogotovo ako odlazite na dopunjavanje, jer ćete morati ukloniti mnoga postojeća proširenja i očistiti trepavice prije nego što primijenite novi set. Potrebno je dan ili dva da se naviknete na osjećaj nošenja, ali su znatno ugodnije nego trenutno zalijepljene trepavice.

Njega i održavanje ekstenzija trepavica

Opće pravilo je da se izbjegnu svi masni preparati. Najbolje održavanje ekstenzija jeste sa micelarnom vodom. Nanesite micelarnu vodu na pamučnu krpicu i blago uklonite šminku oko očiju. Budite nježni kada perete lice. Nemojte nagliti i izbjegavajte grube pokrete kako ne biste potrgali trepavice. Možete koristiti i blagu kremu za područje oko očiju i to navečer predspavanje. Izbjegavajte jake kreme sa jakim mirisima. Redovno održavanje ogleda se i u nadopunjavanju, jer morate o tome posebno voditi računa.

Potrebno je redovno održavanje ekstenzija kako bi se očistila sva nakupljena nečistoća. Postoje i određene pjena za čišćenje područja oko očiju. Lagano istisnite pjenu na pamučnu krpicu ili tufer i blago očistite lice, a posebno područje oko očiju. Nakon toga isperite lice toplom vodom. Blago posušite i Vaše trepavice su čiste. Također je bitno i redovno češljanje trepavica. Nemojte to zaboraviti. Nemojte sami čuvati trepavice. Ukoliko se odlučite da više nećete nositi ekstenzije, onda posjetite odgovornu osobu koja će Vam na siguran način ukloniti ekstenzije. Čupanjem ekstenzija možete isčupati i Vaše prirodne trepavice što svakako ne biste željeli. Izbjegavajte korištenje maskare na ekstenzije, a ukoliko to baš želite onda potražite odgovarajuću maskaru koja je namjenjena upravo za ekstenzije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here