‘Open Category’ prilika za kreativce: Takmičenje za sve frizere koji nisu članovi Saveza ili klubova

0

„Open Category“ je novitet Saveza frizera u BiH koji po prvi put ove godine na Otvorenom Državnom prvenstvu frizera BiH koje će se održati u 02. juna u Zenici, daje mogućnost svim frizerima da se takmiče prema zvaničnim pravilnicima za Državno prvenstvo, bez obzira što nisu članovi nekog kluba i Saveza. Moći će biti pobjednici u toj kategoriji i osvojiti priznanja, jedino neće moći biti državni prvaci i neće se moći plasirati na Svjetsko prvenstvo.

Ovo je prilika da se što veći broj frizera uključi na ovaj način u samo takmičenje i u sam rad Saveza kako bi ih se animiralo da budu dio frizerske zajednice i da daju doprinos frizerstvu u BiH. Kategorija će imati propoziciju na osnovu koje će sudije ocjenjivati radove. Takmičari će se takmičiti u okviru dvije kategorije, Creative Haircut i Bridal Style (svadbena frizura).

Za takmičenje u Open Category takmičari će se moći prijaviti putem zvaničnih kanala Saveza o čemu će biti obavještavani u narednom periodu putem zvanične web stranice i društvenih profila Saveza. Ovo su pravila takmičenja u Open Category.

OPEN CATEGORY – MUŠKO ŠIŠANJE I STILIZIRANJE PO SLOBODNOM IZBORU

Takmičari rade na modelima. Takmičari izlaze na takmičarski podijum sa modelima čiju će kosu šišati i stilizirati na takmičarskom podijumu. Kosa modela može biti suha ili nakvašena. Takmičari trebaju ošišati modele i uraditi sopstveni zamišljenu frizuru po sopstvenom izboru u zadatih 30 minuta.

Dužina kose modela u gornjem dijelu glave (na tjemenu) mora biti najmanje 5 cm, a sa strane i pozadi dužina kose mora biti najmanje 1 cm.

Svi alati za šišanje i stiliziranje kose su dozvoljeni.

Boja Kose: Sve boje su dozvoljene. Sprejevi u boji su zabranjeni. Zabranjeno je korištenje šablona, olovaka i markera za akcentiranje boje i detalja.

Modeli trebaju biti odjeveni u skladu sa frizurom.

VRIJEME RADA – 30 minuta

OPEN CATEGORY – SVADBENA FRIZURA

Takmičari rade na modelima.

Takmičari izlaze na takmičarski podijum sa modelima čiju će kosu stilizirati na takmičarskom podijumu. Kosa modela može biti suha ili nakvašena. Takmičari trebaju stilizirati i uraditi sopstveni zamišljenu frizuru po sopstvenom izboru u zadatih 40 minuta. Frizura mora biti nosiva i po posljednjoj modi.

  1. Dužina kose – kosa mora biti do ramena ili duža. Slojevitost kose (stepenasto ošisana kosa) je dozvoljena. Minimalna dužina kose u najkraćem dijelu mora biti 10 cm, osim u području šiški.
  2. Boja kose – Sve boje su dozvoljene.
  3. Styling alati – Svi styling alati su dozvoljeni..
  4. Proizvodi – Svi styling proizvodi su dozvoljeni.
  5. Umeci – Sve vrste umetaka dozvoljene.
  6. Podrška – Korištenje bilo koje vrste pomaganja je zabranjeno.
  7. Ukrasi – Ukrasi su dozvoljeni
  8. Vrijeme rada – 40 minuta

Izvor: Savez frizera u Bosni i Hercegovini

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here