HomeLifestyleOpuštajući spa tretman u vašem domu, Dermasell

Opuštajući spa tretman u vašem domu, Dermasell

Ljekovita moć Mrtvog mora i slane vode, poznati su od davnih vremena. Jedinstvena svojstva soli Mrtvog mora uspješno se koriste u liječenju različitih bolesti. Koristi se preventivno i u kozmetičke svrhe.

  • Sol Mrtvog mora sadrži:
  • Klor – jedan od glavnih regulatora osmotskog tlaka u stanici, koja podržava potrebnu ravnotežu vode
  • Magnezij – povećava staničnu vitalnost, te je od velike važnosti kao mineral protiv stresa i ima anti-alergijski učinak. Nedostatak magnezija ubrzava proces starenja
  • Natrij – pribavlja energiju i s klorom regulira vlagu u stanicama
  • Kalcij – jača vezivno tkivo, igra važnu ulogu u metabolizmu kože, zacjeljuje rane i infekcije
  • Kalij – poboljšava prodiranje hranjivih tvari u stanicu kroz staničnu membranu, regulira razinu vlage u stanicama
  • Brom – ima anti-stresna i antiseptička svojstva

DermaSel Therapy linija s prirodnim kompleksom aktivnih sastojaka Morskog mora pomaže vam da zadržite hidrataciju kože. Redovnim korištenjem smanjuje se iritacija, te poboljšava njeno opće stanje. DermaSel Therapy linija kozmetike posebno se preporučuje za osjetljivu i problematičnu kožu, te za psorijazu i neurodermatitis/dermatitis.

Pretjerani fizički umor, stres i drugi čimbenici mogu napeti mišiće i utjecati značajno na njihovo funkcioniranje. Kupka od soli Mrtvog mora u kombinaciji s ekstraktima azijskog korijena đumbira i eteričnog ulja ružmarina,ima umirujući i aktivan učinak. Intenzivna toplina duboko opušta mišiće cijeloga tijela.

 

Primjena: Sol otopiti u vrućoj vodi i potom dodavati hladniju vodu kako bi se dobila optimalna temperatura od 37 °C. Preporučeno vrijeme kupanja 15 minuta, kožu isprati toplom vodom. Osobe sa kardiovaskularnim poteškoćama prije upotrebe posavjetovati se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Kada se radi piling sa solima, preporučeno je da se nanese kokosovo ulje dok su pore još otvorene.

Kokosovo ulje Baraka dolazi direktno sa izvora sirovine iz Šri Lanke. Tamo se pakuje te original, tako zapakovan, stiže u kompaniju Bioprotex Mostar. Važna je činjenica da je ulje izvorno, te nije prepakovano niti cijeđeno iz kokosovog brašna. Kokosovo ulje sadrži laurinsku kiselinu, te masnoće koje su važne za organizam.

 

Primjene ovog ulja su raznovrsne, te se može koristi se za unutrašnju i vanjsku upotrebu, te ima antivirusno i antibakterijsko dejstvo. Ovo ulje ima zaštitni faktor 8. Može se koristi kao maska za kosu ali i za skidanje šminke ili čak kao podloga za šminku.

Kada se radi piling sa soli, preporučeno je da se nanese kokosovo ulje dok su pore još otvorene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE