HomeLjepotaPodolog - superheroj stopala

Podolog – superheroj stopala

Podologija je dio dermatologije koja se bavi prevencijom, lječenjem i rehabilitacijom problema stopala. Podologija podrazumjeva izučavanje i primjenu niza procedura kojima se dijagnosticiraju i liječe problemi kože i noktiju, ističe podolog Tihana Primorac.

Tihana Primorac je rođena u Mostaru. Medicinski je tehničar, podolog. Edukator je za medicinsku pedikuru, te je 12. godina u svijetu medicinske pedikure  i oboljenja noktiju i stopala.

 

Kroz cijeli život od prvih koraka, naša stopala nas nose i cijeli dan su sa nama u pokretu. Kojim god aktivnostima se bavili uvijek nam služe i trebalo bi da zaslužuju najbolju njegu i pozornost.

Neke od nezgoda koje ih mogu zateći su oštećenje ili gubitak noktne ploče, gubitak dijela kože, pucanjem plika uslijed dugog hodanja i mnoštvo sličnih problema.

MEDICINSKA PEDIKURA brine o problematici stopala i noktiju. U svakodnevnom životu  možemo vidjeti i čuti kako većina osoba ima zadebljale i ispucale pete, probleme sa estetikom noktiju, te pokušavaju pronaći mnoga rješenja u otklanjanju istih, u vidu raznih krema i sl.

Miss O estetski centar opremljen je medicnskim instrumentima i preparatima za njegu nogu. Centar sprovodi redovitu dezinfekciju i sterilizaciju, primjenjuje se potrošni materijal za jednokratnu upotrebu. Usluga medicinske pedikure uključuje pripremu stopala, odstranjivanje zadebljale kože, žuljeva i natisaka.

PODOLOG je zdravstveni radnik koji uz edukaciju iz područja medicinske pedikure mora imati završeno dvogodišnje školovanje i licencu za obavljanje djelatnosti podologije izdanu od nadležne institucije.

PODOLOGIJA je usko povezana sa drugim granama medicine kao što su dermatologija, fizijatrija, ortopedija, endokrinologija, dijabetologija i vaskularna hirurgija. Bavi se izučavanjem stopala, njegove anatomije, patologije, proučavanjem i razvojem medicinskih i hirurških tretmana kao i njegom stopala.

Razlika između medicinskog pedikera i podologa se bitno razlikuje. Domena pedikera je skraćivanje nokta i uklanjanje zadebljale kože sa stopala što je za zdrave pojedince  dovoljno. Podološkim pregledom se analizira problematika stopala i traže se uzroci nastaka  i daju preporuke o mogućim riješenjima.

Kako izgleda podološki pregled?

Podolog obavlja pregled sterliziranim instrumentima, na taj način isključuje mogućnost širenja infekcije među klijentima. Tretman izvodi posebnim instrumentima i vještinama tako da su rezultati uklanjanja problema zagarantirani na duži period ili potpuno.

Zadatak podologa je savjetovanje klijenta vezano za oblik i veličinu obuće, čarapa i svakodnevna njega stopala.

Domena podologa je:

-gljivična oboljenja noktiju i stopala

-virusna oboljenja

-bakterijske infekcije nokta i stopala

-sva bolna stanja noktiju i stopala

Pregled uključuje vizualni pregled obuće, stopala, način hoda. Palpacijski pregled mobilnosti stopala i gležnja, procjena cirkulacije i senzibiliteta, te stanje mišića stopala.

Miss O Estetski centar je prije 2 godine postao i Edukativni centar za medicinsku pedikuru i manikuru. U suradnji sa HEKIM Aestethetic+Anti agining klinikom i dr. Beserikli pokrenuli smo akademiju za Medicinsku pedikuru, manikuru i podologiju u Sarajevu. Akademija nudi stručno usavršavanje uz priznati certifikat od strane Univerziteta u Velikoj Britaniji, Apsley Medical School ,London.

Svi polaznici Akademije imat će mogućnost dodatnog usavršavanja kroz praksu i mogućnost zaposlenja u našem Miss O estetskom centru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE