HomeLjepotaRuska manikura kao garancija za dugotrajne i kvalitetne nokte

Ruska manikura kao garancija za dugotrajne i kvalitetne nokte

Ove jeseni se uz popularnost same ruske manikure, koja inače vuče trend kratkih noktiju, se prenio i kod nas. Lijepo, uredno oblikovani nokti sa minimalističkim detaljima, uz sitniji ali efektniji dizajn su posebno traženi, geometrijski detalji su must, ističe Lejla Hasić.

Lejla Hasić, mlada poduzetnica i majstorica za nokte koja, kada gledate po godinama i nema neku karijeru, ali kada je u pitanju znanje i sposobnost to je sasvim nešto drugo. Iako je kao mlada srednjoškolka mislila da će raditi kao ekonomista, te je i upisala tu školu, Lejla se ipak odlučila na totalno drugačiju karijeru u svijetu uljepšavanja. Već 4 godine je vlasnica Beauty studio „Wings“, u Sarajevu. Osim noktiju radi trajnu šminku, tretmane lica, te ostale kozmetičke tretmane. Također je usavršila i nadogradnju trepavica, gdje je i edukatorica za ruski volumen.

Ruska, suha manikura je već neko vrijeme jedan od traženijih tretmana u kozmetičkim salonima. Ruska manikura, kao što joj i samo ime kaže je potekla iz Rusije, zemlje koja inače vrijedi za zemlju koja je izrodila najveće majstore u kozmetičkoj branši. Za razliku od manikure koju smo do sada radili, namakanjem noktiju u vodu, ova vrsta manikure se radi na suhoj koži, kako joj i samo ime kaže.

Tehnika rada

Posebnom tehnikom rada, korištenjem električne turpije za nokte, se čisti sva oštećena, odumrla kožica oko noktiju, te se ostatak kože polira. Ovom tehnikom rada dobivamo više prostora za rad na noktu, zdraviji i čišći izgled nokta.

Omogućava vašem majstoru da boju unese “pod zanoktice”,  time vaši nokti izgledaju duže svježi i kao da nisu još počeli izrastati. Dobiva se izgled kao da boja izrasta već na vašem noktu, jer se prilikom obrade koža na zanoktici blago odigne, čime se napravi prostor za unošenje boje ispod kutikule.

Ipak, pored ljepote i urednosti, ova tehnika zahtjeva stručan pristup i izuzetan nivo higijene, jer možete zadobiti teška oštećenja nokatne ploče, gljivičnu ili bakterijsku infekciju kože zanoktica i nokta.

 

Ruska manikura i jesen

Ove jeseni se uz popularnost same ruske manikure, koja inače vuče trend kratkih noktiju, se prenio i kod nas. Lijepo, uredno oblikovani nokti sa minimalističkim detaljima, uz sitniji ali efektniji dizajn su posebno traženi, geometrijski detalji su must. Trajni lak, sa ojačanim bazama je apsolutni hit u salonima, jer je tanji i prirodnijeg izgleda i osjećaja od dosadašnjih ojačavanja gelom ili akrilom, a nudi izuzetnu čvrstoću i trajnost na noktima.

Sama aplikacija trajnog laka je kraća vremenski, što je veliki plus zaposlenim ženama koje se sve više odlučuju na ovaj način ojačavanja noktiju.  Što se dužih noktiju tiče, za razliku od prošle godine kada je najpopularnija forma nokta bila balerina (uska kocka, kovčeg), ove godine tu titulu je ponijela forma badem. Inače, jedna od najljepših i najelegantnijih formi, koja odgovara većini žena. Ovaj oblik mogu nositi i žene koje imaju kratku nokatnu ploču ili kratke i deblje prste, jer čini prste vizuelno dužim i ruke nježnijim i ženstvenijim. Badem oblik je izrazito popularan kod svjetskih poznatih ličnosti, te je time sama potražnja za njim veća. Što se boja tiče, jesen je definitivno inspiracija, neiscrpan izvor mogućih kombinacija. Kao i inače, jesen nam donosi nijanse crvene, bordo, truhla višnja, smeđe, sive, tamno plave, nude, a ono što je ove godine neizostavno je dizajn na noktima.

 Nevjerovatne kombinacije boja ove jeseni su hit

 Ove godine su majstori pokazali da su moguće nevjerovatne kombinacije boja, tamne sa tamnim, šljokice i mat, iscrtavanje i šarenilo. Jednobojni ili kombinacije dvije i više boja sa utisnutim detaljima transfer folijama, naljepnicama ili crtanim detaljima lišća, cvjetića, geometrijskih oblika, sve je dozvoljeno. Također, hit ove godine je mat manikura sa kamufibukijem. Dobija se posebna ljepota u presijavanju sitnih konfetića sa mat zavšnim sjajem. Česta kombinacija je mat i sjajnih noktiju, čime sjajnim noktima ističemo detalje a mat pokazuje savršenstvo rada. Najveću popularnost je ipak povukla kombinacija gotovo pa različitog rada na dvije ruke, gdje jedna ruka može biti jednobojna a druga iscrtana, a povezanost dvije ruke se postiže time što po jedan prst na svakoj ruci bude isti kao čitava, odnosno četiri nokta druge ruke. Zanimljiva kombinacija ali za nešto hrabriju klijentelu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE