Sanela Mehić: Dobra atmosfera među kolegama je jedna od bitnijih stavki za uspješan rad

0

“Trudimo se međusobno napredovati i jedna drugu podržavamo. Na kraju krajeva mi smo mala familija, koja dosta vremena zajedno provodi.”

Sanela Mehić je frizer-majstor i vlasnica „Frizerski salon Sanela“. Iza sebe ima brojne certifikate koje je donijela sa raznih edukacija, seminara i takmičenja. Član je udruženja frizera Banja Luka. Za sebe i svoj tim smatra da su veoma profesionalne i međusobno prave divnu atmosferu koja svakako prija i klijentima.

Vaš tim broji 5 vrijednih djevojaka koje čine tim „Frizerski salon Sanela“, da li je teško upravljati većim timom?

Moj tim broji pet uposlenica sa kojima je predivno raditi. Naravno tu je 5 različitih karaktera, ali se međusobno dopunjavamo. Svaka ima svoj način rada i na taj način kada zajedničkim snagama radimo, rezultat uvijek bude odličan. Zaista smo odličan tandem i veoma sam zahvalna svojim curama na tome. Smatram da je veoma bitno da ljudi znaju da kakvu energiju dobijete takvu i primate, u tom slučaju to je i sa mojim timom. Trudimo se međusobno napredovati i jedna drugu podržavamo. Na kraju krajeva mi smo mala familija, koja dosta vremena zajedno provodi. 

S obzirom na to da su sve žene u pitanju, kakav odnos imate te da li svaka ima svoje mušterije i svoje zadatke? 

Kao što sam već rekla međusobno odlično funkcionišemo, ali naravno veoma bitna stavka su klijenti. Nastojimo da dobrom atmosferom ali i profesionalnim radom zadržimo klijente. Svaka uposlenica ima svoje mušterije. A povjerenje su dobile od klijenata, što je jako bitno u ovom poslu. 

Šta za vas predstavlja dobrog koordinatora jednog posla, u ovom slučaju vas koji vodite svoj tim?

Za početak biti svjestan da su svi ljudi, i da kakvu energiju pružiš takvu ćeš i dobiti nazad. Biti tačan, odlučan i dobar učitelj. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here