Savjeti za njegu tijela tokom ljeta! Slijedite ove upute i sigurno ćete sačuvati svoju kožu!

0
628

Ljeto je godišnje doba koje najviše oštećuje kožu zbog povećane izloženosti suncu i povećanog izlučivanja tjelesnih tekućina. Naša koža tada žudi za pojačanom i laganom hidratacijom, blagim pilinzima, laganim i manje masnim kremama.

U radionici Camélia Beauté ručno rađene  prirodne kozmetike pripremljeni su baš takvi proizvodi, koje ćete voljeti i kada prođe ljeto. Proizvode možete kupiti pojedinačno ili kombinovati svoj set ili nekom vama dragom.

  1. Kao prvi korak njege je uvijek čišćenje kože od viška masnoće, sebuma i odumrlih stanica. Prirodni sapuni su idealan izbor jer ne sadrže sulfate i parabene koji dodatno isušuju kožu, nego reaguju direktno na masni sloj pri tome ne isušujući kožu.
  2. Kako biste kožu regenerisali, hidratizirali i pripremili je za izlaganje suncu, treba napraviti piling tijela. Tačnije, ukloniti mrtve stanice kako bi koža “prodisala”. Piling je odličan način da se ujednači ten i da se koži pomogne u obnavljanju površinskog sloja.
  3. Hidratacija laganim kremama i serumima (vitaminska krema + vitaminski serum).
  4. Posebna njega i zaštita od sunca područja oko očiju (Camélia Beauté okoloočna kremica i okoloočni roler serum od kafe).
  5. Prije izlaganja suncu kreme i maslaci sa zaštitnim faktorom. Camélia Beauté čarobni maslac će nahraniti, zaštititi od sunca i ostaviti blago preplanuli ten sa suptilnim šljokicama.
  6. Za one koji preferiraju taman shimmer ten tu je neizostavni duo Shimmer Body Mist i Čarobno zlatno ulje za sunčanje od mrkve, oraha, kokosa sa neodoljivim mirisom na bombone i slatkiše.
  7. I neizostavna njega i zaštita kose od sunca. Camélia Beauté za vas su pripremili maske za kosu i uljani sprej za njegu, oporavak i zaštitu kose od sunca, na bazi ulja avokada i macerata organski uzgojene aloje.

Za portal BeautiFUL piše: Elma Bašić, vlasnica i osnivačica Camélia Beauté radionica prirodne kozmetike!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here