HomeInspirativne pričeSestre Jahić: Uživamo i volimo svoj posao, a mama nam je najveća...

Sestre Jahić: Uživamo i volimo svoj posao, a mama nam je najveća podrška

Amela Jahić, mama ove dvije predivne djevojke, potrudila se uvesti svoje kćerke u beauty industriju u kojoj je i ona već dugi niz godina, jako uspješna i cijenjena. Amela je svoj profesionalan i prijatan pristup prema klijentima u svom poslu, uspjela prenijeti na svoje kćerke. Arnela i Armina ističu kako je njihova mama pravi primjer uspješne žene na svakom polju, te su radosne što imaju priliku da uče od najbolje, a sa njom i da rade. Ugodan razgovor koji smo imali sa ove dvije predivne djevojke i njihovom majkom, vrlo rado vam u nastavku teksta donosimo.  

Drage djevojke, da li nam možete reći malo više o sebi?

Mi smo Arnela i Armina, imamo 22 i 19 godina. Obje smo u toku svog studija, jedna od nas se pronašla u općoj medicini dok je druga svoju pažnju usmjerila na stomatologiju. Bit ćemo vrlo iskrene i reći ćemo da oba poziva gledamo kao odskočnu dasku i nadogradnju za naš već postojeći porodični biznis. Od malena smo odgajane sa maksimalnom dozom ljubavi, posvećenosti i razumijevanja, na način da budemo svjesne sebe, svojih kvaliteta i moći. Nikada nismo bile sputavane u svojim željama i ambicijama, i to se zaista da primijetiti.

Vaša majka je odavno u beauty industriji, da li ste znale da ćete se pronaći u beauty industriji ili ste ipak željele nešto drugo?

Imamo punu slobodu biranja našeg životnog poziva, mada smo još kao male mogle pretpostaviti da će biti nešto vezano za estetiku i beauty svijet, s obzirom da smo kroz mamin posao cijeli život u korak sa najpopularnijim kozmetičkim trendovima i tretmanima, to je definitivno nešto što nas zanima i prati tokom našeg odrastanja i sazrijevanja. 

Kada ste se definitivno odlučili profesionalno baviti ovim poslom, koje tretmane radite i koliko uživate u svom poslu?

Starija sestra je već 12 godina u ovom poslu i prati mamu u svakom koraku i na svakom seminaru, dok nam se mlađa pridružila prije nekoliko godina i već se usavršila u svakom polju. Neki od tretmana koje radimo su hemijski piling, mezoterapija kao i najnoviji tretman sa kolagen nitima koji za glavni cilj ima učinak podmlađivanja vaše kože, nadogradnja svilenih i ruskih trepavica našeg brenda Alechy lashes, a tu su također i noktići-koji su naša prva ljubav. Moramo reći da jako uživamo u ovom poslu i da se najljepše osjećamo kada vidimo naše sretne i zadovoljne klijentice. Starija sestra je pred kraj svog studija te planira da specijalizira dermatologiju kako bi ovaj posao podigla na visi nivo i donijela neke nove svjetske tretmane na naše područje.

Kažete da vam je majka najveća podrška, kažite nam više o tome. Da li ste zbog nje zavoljeli ovaj posao? 

Čast nam je i mnogo smo ponosne što majku možemo nazvati kozmetičkom ikonom našeg regiona, to govore činjenice da se bavi ovim poslom pune 22 godine i da iza sebe ima veliki broj zadovoljnih učenica i klijenata. Jednim dijelom ovaj posao zavoljele i kroz nju ali svakako ljubav prema beauty industriji nam je došla sama od sebe. Ovu priliku bi iskoristile da se zahvalimo svojoj majci na svim vještinama i znanju koje nam je prenijela te što nam je pored svega toga uvijek bila najveća podrška i oslonac za sve u životu zajedno sa našim ocem.

Koliko ste ponosni kao majka na svoje kćerke koje su krenule vašim stopama? Šta im najčešće savjetujete?

Amela Jahić: Neizmjerno sam ponosna, prije svega što su izrasle u osobe koje znaju da saslušaju drugu stranu a onda i da iznađu rješenje za određeni zahtjev. S obzirom da su odrastale uz kozmetički salon, nisam se iznenadila što su izrazile želju da i one nastave mojim stopama. Ponosna sam posebno i radi njihovog izbora da se još ozbiljnije u budućnosti bave ovim poslom jer su obje izabrale da studiraju različite grane medicine. Moj savjet im je, da je svaka prepreka u životu izazov i da ga treba prihvatiti objema rukama te nastaviti dalje te da čak ni nebo nije granica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE