Snežana Živković će na Sajmu BeautiFUL 2023 održati besplatan masterclass o temi ”Kolagenske niti bez igle i prirodni botox” 

0

PROKOZMETIK EDUKATIVNO UDRUŽENJE KOZMETIČARA SRBIJE JEDAN JE OD IZLAGAČA NA MEĐUNARODNOM SAJMU KOZMETIKE, LJEPOTE, ZDRAVLJA I WELLNESSA BEAUTIFUL 2023

16. i 17.9.2023. centar Skenderija u Sarajevu bit će centar beauty i wellness industrije. Dvodnevni Međunarodni sajam kozmetike, ljepote, zdravlja i wellnessa BeautiFUL 2023 okupit će sve zaljubljenike i stručnjake u beauty svijet, sve one koji vole i užvaju u beauty proizvodima, savjetima, preporukama, edukacijama, takmičenjima, fenomenalnim popustima (do čak 50%), nagradama, odličnom zabavom i još mnogo toga. Na sajmu će se predstaviti 100 izlagača iz regije (sa preko 300 brendova) koji pripremaju odličnu ponudu sa već pomenutim fantastičnim popustima i nagradama, a jedan od njih je i Prokozmetik edukativno udruženje kozmetičara Srbije. Na štandu pripremaju odličnu ponudu za vas, ali i masterclass predavača: Snežana Živković, estetičar kozmetičar, licencirani predavač od strane Ministarstva prosvjete i profesor u Srednjoj Strukovnoj školi koja će u svečanoj dvorani u Skenderiji održati BESPLATAN masterclass o temi ”KOLAGENSKE NITI BEZ IGLE I PRIRODNI (PEPTIDNI) BOTOX – PRIRODNA ANDTI-AGE METODA”. Ulaz je besplatan, a prijava je obavezna putem linka OVDJE. Snežana će na masterclassu govoriti o tome kako tretman sa kolagenskim nitima uklopiti sa drugim tretmanima, što je zapravo taj tretman, istine i zablude o njemu, kako iskoristiti ih najbolje i kako postići najbolje rezultate. Govorit će i o botox tretmanu, peptidima i njihovoj važnosti, kako da potaknemo regeneraciju i proizvodnju kolagena itd… zašto je kolagen bitan itd. Praktično ćemo pokazati neke od kombinacije tretmana.

Ulaz na sajam BeautiFUL 2023 je slobodan, a detalje pogledajte na zvaničnoj stranici sajma.

Snežana Živković, estetičar kozmetičar, licencirani predavač od strane Ministarstva prosvjete i profesor u Srednjoj Strukovnoj školi.

Za početak recite nam tko je Snežana poslovno, a ko privatno?

Snežana poslovno je već 18 i pol godina vlasnica Beauty centra u čijem se sklopu nalazi kozmetički i frizerski salon , strukovna učiteljica u Srednjoj Strukovnoj školi, edukatorica, članica državnih povjerenstava za natjecanja učenika u republici Hrvatskoj. Privatno, supruga, majka, odnedavno i baka. I poslovno i privatno uživam u svakom danu.

Kako izgleda jedan Vaš radni dan?

Uglavnom se trudim da ustanem ranije kako bi na miru uživala u prvoj jutarnjoj kavi i polako posložila  radni dan koji je preda mnom. Ovisi o samom danu, nekada je prvo škola, pa salon, nekada samo jedno od toga, i onda na kraju samog dana obitelj i kućne obaveze kao i kod svih. Radni mi dan obično traje u prosjeku oko 10 sati, ali uz dobru organizaciju se sve postiže.

Gdje nalazite inspiraciju i šta Vas motivira?

Rekla bih Ljubav da je osnovna inspiracija i pokretač svega.  Kada volite ono što radite, a ja spadam u tih 10% sretnika, ništa nije teško i uvijek se lako nađe inspiracija i motivacija. Volim rad sa klijenticama u salonu, svaka je posebna priča, i meni je zaista zadovoljstvo uljepšavati svoje klijentice i kada one izađu sa osmjehom nakon tretmana, za mene je to samo poticaj da budem još bolja. Kozmetički tretman nije samo nešto što se odrađuje, tu je i ljubav prema onome što se radi i to klijentice osjete. Također i rad sa učenicama, znati da iza vas ostaju generacije koje ste inspirirali i nešto naučili, pa i da je bar jedna ili dvije koje će krenuti istim putem je uspjeh.

Ko Vam je najveća podrška?

Obitelj, definitivno. Bez njihove podrške i pomoći ne bih mogla ovako biti uspješna i napredovati dalje. Hvala im na tome, i na strpljenju koje imaju sa mnom.  Tu su naravno i dragi prijatelji koji su uz mene na ovom mom putu.

Kako balansirate svoje obaveze?

Sa godinama se sve nekako posloži. Stvar je u dobroj organizaciji  i posla i slobodnog vremena.  Kada nađete formulu za uspješno balansiranje poslovnog i privatnog i kad se sve posloži, onda to sve funkcionira bez nekih problema. Naravno da ima dana kada ništa nije onako kako bi trebalo biti ali eto nekako je sva sreća malo takvih dana. Kada se i dogode, treba stati, duboko udahnuti, vidjeti gdje je došlo do kratkog spoja i onda krenuti sve polako ispočetka. Za dobar balans jako je bitno naći vrijeme za sebe, napuniti baterije i posložiti prioritete.

Na sajmu BeautiFUL 2023 imat ćete masterclass, recite nam o kakvom je masterclassu riječ, šta ćete zapravo raditi?

Zadnjih nekoliko godina uspješno surađujem sa udruženjem Prokozmetik iz Beograda. Oni su među prvima, tj prvi na naše prostore donijeli tretman sa kolagenskim nitima.  Tada i počinje naša suradnja, i postajem njihov vanjski suradnik i edukator. Oni su osmislili liniju koja se nalazi na tržištu. U međuvremenu oni su izbacili i još neke tretmane, koje zajedno sa nitima čine jednu zaokruženu priču.  E o tome ćemo na ovom Masterclassu. Kako tretman sa kolagenskim nitima uklopiti sa drugim tretmanima, što je zapravo taj tretman, istine i zablude o njemu, kako iskoristiti ih najbolje i kako postići najbolje rezultate.  Malo ćemo o botox tretmanu, peptidima i njihovoj važnosti, kako da potaknemo regeneraciju i proizvodnju kolagena itd… zašto je kolagen bitan itd. Praktično ćemo pokazati neke od kombinacije tretmana. Pozivam sve kolegice i kolege da nam se pridruže, da razmijenimo iskustva i možda svi zajedno nešto novo naučimo.

Šta očekujete od sajma i imate li neku poruku za čitatelje, možda poziv da vas posjete?

Prije svega dobru posjećenost od strane struke, kao i od klijenata.  Proširivanje i razmjenu znanja, stjecanje novih vještina, nove klijente , nove kolegice koje će se zainteresirati za naše proizvode. U toku sajma na našem štandu ćemo stalno raditi prezentacijske tretmane i za dogovorene edukacije će biti i nekih pogodnosti. Sve pozivam da nas posjete i da vide što to sve Prokozmetik ima u ponudi i sigurna sam da će svatko tko dođe moći pronaći nešto kako za sebe, tako i za svoje klijente.

Vi ste estetičar kozmetičar, licencirani predavač od strane ministarstva prosvjete i profesor u Srednjoj Strukovnoj Školi.  Kako je krenula vaša priča ka uspjehu?

Od kada sam počela razmišljati o budućem zanimanju, još kao mlada djevojka, znala sam da želim da budem kozmetičarka.  Sa puno upornosti i truda sam ostvarila svoj san. 2005.godine otvaram svoj kozmetički salon  i počinjem da gradim karijeru.  Svaki početak je težak, pa sam sama radila i trudila se, ulagala u sebe i svoje znanje, jer je znanje nešto što je jako bitno. 2008.godine polažem majstorski ispit i dobivam poziv da radim kao stručni učitelj u srednjoj strukovnoj školi u Vukovaru, u međuvremnu sam položila i pedagoško psihološku izobrazbu  i položila državni ispit. Spojila dvije profesije u kojima uživam podjednako i koje radim sa ljubavlju. Nakon godina rada kao kozmetičar, počinjem da učim i trajnu šminku, pa se tako zadnjih 10 godina bavim i permanent make upom. Ovo je posao koji je izazovan, svestran, daje mogućnost učenja i napredovanja. 2013 god proširujem posao i na frizerski salon, tako da danas imam 5 zaposlenih što mislim da je veliki uspjeh pogotovo za malu sredinu u kojoj živim.  Bavimo se, uz redovan posao i edukacijama iz radnih područja iz kozmetičke struke. Konstantno se i dalje usavršavam i usvajam nova znanja, mislim kad kažete da sve znate da je onda i kraj vašem poslu. Beauty industrija je jedna od najbrže rastućih industrija na svijetu i mogućnosti je jako puno za učenje i napredovanje, tako da se nadam da ću i dalje nastaviti istim tempom.

Za kraj, ako je ostalo nešto što nismo rekli, a bitno je?

Mislim da smo sve rekli, ali eto nije za zgoreg ponoviti da je ljubav prema onome što se radi garantovan put ka uspjehu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here