Verica Blaško: Stvorila sam svoj jedinstven stil ulažući mnogo u svoje strasti 

0

Posljednjih godina najviše se bavim edukacijama i to mi je pomoglo da posjetim veliki broj zemalja. 

Intervju: Verica Blaško

Trajna šminka je inovativna tehnika koja omogućava da istaknete svoju prirodnu ljepotu bez truda. Korišćenjem mikropigmentacije, stručnjaci za trajnu šminku pažljivo umeću pigment u gornje slojeve kože, stvarajući trajne detalje koji će vas oduševiti. U nastavku je intervju sa Vericom Blaško jednom od najboljih u oblasti trajne šminke.

Recite nam nešto o sebi i kako ste počeli raditi ovaj posao i otkud ljubav prema istom?

Zovem se Verica Blaško i dolazim iz Beograda, glavnog grada Srbije. Poslednjih 20 godina se bavim trajnom šminkom na nagovor najbolje drugarice Danijele koja je bila vizionar u mnogim stvarima. Na žalost, njena prerana smrt nas je sprečila da naše snove i radosti zajedno podelimo. Na njen nagovor otišli smo na prve edukacije, plaćali aparate kao da su od dijamanata. Nudile smo i promovisale uslugu u Beogradskim salonima. Većina vlasnica nas je smatralo da nismo normalne. Dok je većina devojaka razmišljalo kako da dođe do nove garderobe mi smo maštale o novim edukacijama, novim aparatima, pigmentima, tehnikama  …. I nama je sve to bilo smešno i zabavno jer smo imali diplome i stručne kvalifikacije u domenu IT sektora koji je u tom momentu bio u velikom razvoju i jako tražen. Zato verujem da sam bila jedna od prvih artistkinja koja je prepoznala značaj industrije trajne šminke i posvetila joj se se u potpunosti. Tadašnji dečko a kasnije muž kao i otac davali su mi podršku ali su smatrali da je najbolje da se posvetim matematici u kojoj sam se najbolje snalazila. Tokom svih godina rada, edukacija, vežbanja … stvorila sam svoj jedinstven stil ulažući mnogo svoje strasti i posvećenosti. Moje autentične tehnike postale su lako prepoznatljive među mojim klijentima i kolegama. Napomenula bih da i dalje imam strast da usavršavam svoje tehnike jer me već ćerke koje su izuzetno vizuelne motivišu i inspirišu. Jednostavno me pritiskaju da budem još bolja i da kreiram i pratim sve najnovije trendove. Poslednjih godina najviše se bavim edukacijama i to mi je pomoglo da posetim veliki broj zemalja. Sin, koji je ljubitelj geografije, obeležio je na karti sve zemlje gde sam bila i rekao da je to mnogo iznad proseka i da je to neprocenjivo bogatstvo iskustva.
Održala sam mnoge PMU treninge širom sveta i bila deo brojnih  PMU konferencija, od kojih izdvajam:
• Majami – SAD
• Las Vegas – SAD
• Amsterdam – Holandija
• Brisel, Belgija
• Ho Ši Min – Vijetnam
• London – Velika Britanija
• Pariz, Francuska
• Budimpešta, Mađarska
• Bratislava – Slovačka
• Prag, Češka
• Moskva, Rusija
• Kijev Ukrajina

Na kraju, sumirala bih da tokom godine realizujem više od 200 edukacija u svom salonu u Beogradu. Obučila sam hiljade umetnika u region kao i  širom sveta koji uspešno rade i promovišu industriju trajne šminke svih ovih godina.

Koju vrstu šminke volite i šta je najtraženije u Vašem salonu?

Najpoznatija sam po tehnici „senčeni asjlajner#. U Evropi je zovu shading eyeliner a u USA shaded eyeliner. U pitanju je verovatno jedna od najzahtevnijih tehnika jer se radi u regiji oka koja je veoma osetljiva i često artisti imaju problem da im se dese neželjene migracije pigmenta. Moje vrhunsko znanje u vezi sa pomenutom tehnikom omogućilo mi je da budem učesnik najvećih PMU konferencija i da širom svetadržim edukacije. Takođe, godinama sam bila promoter firme Microbeau za njihove najbolje PMU aparate. To mi je omogućilo da imam jednu od najuspešnijih edukacija u Miamiju više puta u NewYorku i Las Vegasu.  Takođe, najveće uspehe u vezi sa online kursevima postigla sam sa tehnikom „senčeni ajlajner”. Regiju koju takođe obožavam jesu usne. Razlog je što su zubi, oči i usne prva stvar koju svaka osoba vidi/primeti kod sagovornika. Zato sam poslednjih godina svoje znanje i tehnike tzretmana trajne šminke usana dovela do savršenstva. Naročito u odabiru pigmenata ili njihovog miksa. Tehniku „puder obrve” sam donela u Srbiju i region ali smatram da trenutno Olga Kolesneva, Vita Pertseva  i neke Poljakinje to rade izuzetno. Upoznala sam jednom momka iz USA koji je bio fantastično precizan i koji je afirmisao USA stil obrva. Možda ga je preterana slava malo omela da još više radi na unapređenju tehnike ali je i dalje izuzetan, verovatno najbolji.  

Radite i edukacije pa nam recite kako to funkcioniše?

Edukacije sam krenula da radim nakon 5-6 a možda i više godina rada. Cilj mi je bio da imam odgovore i iskustva u vezi sa svim praktičnim stvarima koje mi se mogu desiti.
Iz tog razloga realizujem mnogo različitih tipove edukacija:
a) bazne edukacije za početnike /3 regije/ – tu sam prva i jedina koja to radi u Srbiji I zemljama regiona.
b) Specijalističke edukacije – top je namenjeno za osobe sa iskustvom. Ponosna sam da sam imala višem posetilaca iz USA, UK, Netherland, Belgium, Australia, New Zeland, China, France, Germany, Austria … Sa tim osobama sam i dalje u kontaktu i često se čujemo, viđamo i družimo. To je radost i sreća koju mi je posao doneo. Imam veliki broj izuzetnih osoba gde odlazim porodično i gde se osećam prijatno.  
c) Razni tipovi nameskih edukacija.
Mi prilikom davanja predloga za tip edukacija se vodimo sledećim stvarima:
– da li osoba već ima iskustva u poslovima trajne šminke
– da li želi i šta da se unaredi u poslovanju
– da li želi da se sprema za neka takmičenja
– da li i koliko ima slobodnog vremena ….
Ovo su neki od elemenata koji nam daju informacije da bismo lakše kreirali predlog programa iu uslova eduakcije. I dalje negujemo personalni pristup gde nam je svako ime i prezime bitno i ne želimo da osobe doživljavamo kao broj.  Tako se sa svim devojkama/damama odnosimo i gradmo dugoročan odnos.


Najčešći izazovi sa kojima se susrećete u radu?

Sve to se upravo nadoveziuje na već navedeno. Želimo da sa svakom osobom izgradimo direktan, neposredan  odnos koji će svima omogućiti i rezultirati zadovoljstvom.  

Planovi za dalji razvoj karijere?

Cilj mi je da zaceljeni rezultati budu još bolji. Zato i sarađujem sa brojnim firmamama. Imam neke iz Nemačke, Holandije, Belgije, Austrije i Poljske jer volim da sarađujem sa firmamam iz EU. U poslednje vreme posvetila sam se mnogo hemiji i medicini kako bih lakše razumela i shvatiula kako će se neki pigmenti ponašati nakon unosa.  Raduje me što sam sada okružena profesorima i profesorkama i koji mi pružaju i daju veliko znanje.

Poruka čitateljima.

Drage devojke i dame, ukoliko se odlučite da se bavite ovim poslom tj. trajnom šminkom smatrajte da je to dugoročan proces. Dva su koraka do uspeha:
1. Svakodnevno dok ruka ne utrne vežbajte tehniku / regiju koja Vam je najbliža ili koju najviše volite
2. Ulažite u svoje znanje i napredovanje
Nakon toga promovišite svoje radove Ii doći će vreme za potvrdu uspeha.
Ja vam uvek stojim na raspolaganju za savet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here