Vildana Mehmedović: Ono bez čega nikako ne mogu jeste bogata hidratacija kože

0

S obzirom na moj posao, te tešku  televizijsku šminku, a i kožu lica koja je izuzetno osjetljiva mnogo mi je važno da imam kvalitetne proizvode za skidanje šminke, te kasniju njegu što uključuje serum i hidratantnu kremu.

Žene su ostvarile značajan napredak u industriji televizije i danas imaju ključne uloge na različitim pozicijama. Veoma uspješno obavljaju sve televizijske poslove: urednice, voditeljice, producentkinje, novinarke itd. U nastavku je intervju sa poznatim televizijskim licem Vildanom Mehmedović.

Intervju: Vildana Mehmedović

Recite nam nešto o sebi?    

To mi je najteže. Više volim da moja djela govore o meni. Moram priznati da je vrlo neobično biti na drugoj strani intervjua. Nadam se da moj rad i odnos prema životu govore sami za sebe. Život kao takav shvatam ozbiljno, i nastojim ga živjeti punim plućima. Nadam se da ću kroz ostale odgovore otkriti više o sebi.

Otkud ljubav prema novinarstvu, kako ste odlučili biti dio te profesije?  

Još u petom razredu osnovne škole sam pitala mamu: „Koju je školu završila ova teta što radi na TV-u?“ Dobro sam zapamtila njen odgovor: „Žurnalistika“. Znala sam da je to moja odabrana profesija već tada, tako je i studij bio prirodan slijed dešavanja. Imala sam mnogo nesigurnosti kroz odrastanje, što je normalno za taj period, ali kada je u pitanju izbor zanimanja, tu sam vjerovala 100% da sam rođena za to.

Radite na FTV-u, možete li nam malo više reći o tome?  

Dio kolektiva Federalne televizije sam postala prije dvije godine, sasvim slučajno kada mi je kolegica javila da je Federalna televizija u potrazi za novinarima. Tako sam se prijavila za tadašnju audiciju, te je tako krenulo moje karijerno putovanje na FTV-u u Kulturno-zabavnoj redakciji kroz emisiju „Pretežno vedro“.  Od tada se mnogo stvari promijenilo, prošle godine osnovan je jutarnji program. Tom timu sam se pridružila kao član reporterske ekipe. Uporedo je nastala i emisija Hit jutra koja je usko povezana s jutarnjim programom, te sam tu zauzela uloge voditelja i novinara. U novoj sezoni emisije Dobro jutro, BiH pojavljujem se i kao voditeljica i reporterka. Moj angažman na emisiji Hit jutra se nastavio. A pored svega ja sam tu i kao novinar. Ovo zvuči kao mnogo obaveza, ali to je televizija, svi moramo znati raditi sve.

Koji su najčešći izazovi sa kojima se susrećete u radu?

Ovako obimna količina posla ne može proći bez stresa. Ali, to je za očekivati. Stvar koja olakšava svakodnevni rad je kolektiv, koji zajedno sa mnom prolazi isto. Imamo veliko razumijevanje jedni za druge i bez te uzajamne pomoći, ne bi bilo emisije. 

Kako izgleda jedan Vaš radni dan?    

U zavisnosti od toga koju poziciju zauzimam u programu, moj svaki radni dan može izgledati drugačije. Ukoliko sam reporter ili voditelj, moj dan započinje s alarmom u 4 i 15h ujutro. Već u 5 i 20 sam u RTV domu, gdje prvo odlazim na šminku i oblačim kombinaciju namijenjenu za program. Onda idem ili na teren da se pripremim za reportersko javljanje, ili ostajem u studiju kako bih vodila emisiju. Nakon završene emisije, obično pijemo prvu jutarnju kafu gdje sumiramo utiske emisije, koju dalje analiziramo na sastanku. Na tom sastanku također pripremamo i planiramo naredni dan, urednici dijele obaveze, kako bi sutrašnje izdanje emisije bilo spremno na vrijeme. Nakon odrađene emisije, svi moramo biti spremni na kreiranje priloga, čitanje istih te na sve dodatne poslove koji se nađu. Nijedan radni dan u našem poslu nije isti, mnogo je dinamično i izazovno, ali to je upravo ono što mi se dopalo pri izboru ovog zanimanja.

Sad malo o ženskim temama, koje rutine u dnevnoj njezi su Vama važne?

Ono bez čega nikako ne mogu jeste bogata hidratacija kože. S obzirom na moj posao, te tešku  televizijsku šminku, a i kožu lica koja je izuzetno osjetljiva mnogo mi je važno da imam kvalitetne proizvode za skidanje šminke, te kasniju njegu što uključuje serum i hidratantnu kremu.

Bez kojih makeup sitnica ne biste mogli?  

Prije svega moram reći da nisam tip djevojke koja uživa u šminkanju, niti sam posebno vješta u tome. Ali, od proizvoda za šminku, omiljeni su mi karmin, bronzer i rumenilo. S obzirom na to da sam blijeda,  treba mi malo tih proizvooda koji daju „boje licu“.


Koji su vam ciljevi u smislu razvoja dalje karijere?  

Moj san je jednog dana voditi svoju večernju emisiju, koja bi bila zabavnog karaktera, s vrhunskim gostima, bitnim temama i dobrom muzikom.

Šta biste poručili ženama koje nas prate?

Biti žena na ekranu nije nimalo lagan posao. Mi jesmo izložene očima javnosti, samim tim i njihovoj kritici. Ali, svaka žena, bez obzira na svoju poziciju, trpi određenu dozu kritike društva. Mi smo te od kojih se očekuje savršenstvo. No, to ne treba spriječiti nikoga da radi i djeluje u poslu u koji vjeruje. Ja znam da moja energija i pojava na ekranu ne pripadaju samo meni, to je moje oruđe kojim pokušavam pozitivno uticati na ljude. Poručila bih svim ženama da nikada ne umanjuju i utišavaju svoje ambicije zarad onih koji ne mogu podnijeti moć koja s tim dolazi. Sanjajte i živite velike snove.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here