Vježbe za struk i bokove!

0
Photo by Oliver Sjostrom 

 

Photo by Oliver Sjostrom

Želite tanji struk?

Voljeli biste nositi manji konfekcijski broj? Znajte da to nije tako neizvedivo! Izbor je na vama, ovisno od vremena kojim raspolažete.

Predstavljamo vam ciljane vježbe kojima napadate struk i bokove, bilo da izaberete gimnastiku kod kuće ili vježbanje na spravama u sportskim centrima, plivanje ili vožnju biciklom!

60 MINUTA U FITNES CENTRU
Ukoliko imate vremena za odlazak u teretanu dvaput tjedno, radite aerobne vježbe. Najjednostavnija među njima je svakako hodanje brzim korakom ujednačenog ritma, kojom možete sagorjeti veliku količinu masnoća. Traku postavite na određenu brzinu i hodajte 40 minuta. Naravno ovo možete raditi i izvan teretane, ali prednost trake je baš u tom ujednačenom tempu.

30 MINUTA VOŽNJE BICIKLA
Ako više volite da ste na otvorenom, odlučite se za bicikl. Za početak vozite deset minuta na ravnom, da se ugrijete, zatim idite u park ili šumu i vozite po livadama i uzbrdicama. Kako biste prešli preko ispupčenja i ulegnuća, često ćete se morati podizati na pedale, a tada vam, osim nogu, rade i trbušni mišići. U početku vozite samo pola sata, jer je vožnja po neravnom terenu vrlo zahtjevna za sve mišiće. Kasnije vozite sat vremena i duže. Nakon vožnje, četiri minute radite vježbe istezanja.

5 MINUTA U UREDU
U uredu, ali i u autobusu ili dok hodate, možete raditi vježbu za struk. Vrlo je jednostavna, a nitko neće primijetiti. Dovoljno je da stežete trbušne mišiće. Stojeći ili sjedeći, ispravljenih leđa, stegnite trbušne mišiće, jedan minut. Zatim se opustite pola minute i vježbu ponovite, savjetuje Ordinacija .

40 MINUTA U VODI
Ako se više volite kupati, plivajte prsnim stilom i kraulom naizmjenično, ukupno pola sata. Ako niste u formi, često pravite pauzu, ako treba i poslije svakog preplivanog bazena, kako ne biste ostali bez daha. Nakon toga pređite u mali bazen i u vodi do struka hodajte pet minuta. Zatim se pet minuta opuštajte, plutajući na vodi, s rukama ispruženim iznad glave i okrećući se. Zahvaljujući okretima tijela, voda masira tkivo i oblikuje bokove. Ponovite ove dvije vježbe naizmjence dva do tri puta.

ljepotaizdravlje.hr

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here