Zašto naša koža voli Hydrafacial tretman

0

Za portal beautiful.ba piše Arieta Fetahović, menadžer Ultra beauty centar F&A

Hydrafacial tretman je tretman pomlađivanja kože lica i dekoltea koji daje trenutne rezultate zbog čega ga klijenti posebno vole. Namijenjen je svim tipovima kože, pa čak i onim najosjetljivijim. U zavisnosti od potreba klijenta moguće je postizanje različitih efekata, dodavanjem posebnih seruma koji su podjeljeni u nekoliko skupina. Sam tretman je vrlo ugodan i traje nešto manje od jednog sata.

U dilemi sam da li početi predstavljanje ovog savršenstva od dama iz Hollywood-a ili činjenice da se svakih 15 minuta u svijetu uradi jedan Hydrafacial tretman. Da, dobro ste pročitali! Toliko često se radi da se za njega kaže da je omiljeni tretman žena, a sve češće i muškaraca. Posebno je zanimljivo i to da sva ona blistava lica, dama sa crvenih tepiha, duguju jedno veliko hvala baš ovom tretmanu. Kako god počnem važno je napomenuti da je vrijeme maske od krastavca ili sode bikarbone pripremljene u vlastitoj kuhinji odavno iza nas. Razlog je vrlo logičan… Način na koji tretiramo kožu svakodnevno, hrana koju unosimo, tempo života i stalna izloženost kože zagađenom zraku i duhanskom dimu stvarni su uzročnici stvaranja nečistoća, koji se na koži manifestuju pigmentacijom, aknama, mitiserima i nepravilnostima. Jednostavno našoj koži više nije dovoljno da se držimo samo recepata naših mama.

Kome je namjenjen HydraFacial tretman?

Hydrafacial je tretman za koji se može reći da je bazni tretman za zdravu, čistu i blistavu kožu. Zahvaljujući ovom sofisticiranom tretmanu pozdravili smo se sa neugodnim i agresivnim metodama čišćenja lica. Klijenti, u odnosu na tip i problematiku kože, imaju različita očekivanja i potrebe, ali svi koji su probali ovaj tretman slažu su u tome da je nakon njega čistoća i blistavost kože dugotrajna. Ipak, za dobre rezultate tretman je poželjno raditi nekoliko puta godišnje. Namjenjen je za sve tipove kože, djeluje blagotvorno i na najosjetljivijoj koži. U sklopu Hydrafacial tretmana sprovodi se i mehaničko čišćenje kože ukoliko je potrebno.

4 koraka za savršen izgled

Hydrafacial tretman provodi se pomoću aplikatora koji ima jedinstvani Vortex sistem sa različitim nastavcima. Tretman se odvija u četiri koraka:

  • čišćenje i eksfolacija (ljuštenje kože) podrazumjeva odstranjivanje sloja mrtvih ćelija, čime koža podstiče na prirodnu regeneraciju.
  • piling kože- kod Hydrafacial tretmana abrazija se radi posebnim nastavkom koji ima više navoja, te pri jednom okretu ukloni znatno više mrtvih slojeva kože nego kod klasične mikroabrazije. Sama abrazija je nježna. Pokreti skidanja mrtvih slojeva kože su znatno brži nego kod klasične mikroabrazije. Zbog toga su rezultati znatno bolji po pitanju smanjivanja pora, manjih bora, ožiljaka i pigmentacije. Osnovna razlika je što je ovo jedina tehnologija gdje se tokom tretmana istovremeno radi abrazija, vakum i vlaži koža.
  • bezbolno čišćenje pora i sebuma pomoću Hydrafacial tretmana je najtemeljitija i najefikasnija metoda dubinskog čišćenja lica. Dubinsko čišćenje lica nije samo stvar estetike, zdravlja nego i higijene, jer samo nakon dubinskog čišćenja lica možemo reći da je Vaše lice zaista čisto. Nakupljena nečistoća i mrtvi slojevi kože sprječavaju djelovanje terapije i kozmetike zbog čega su slabiji rezultati liječenja, te kozmetika nije tako efikasna. Nakon dubinskog čišćenja koža zaista postaje blistava i konačno prodiše. To ne samo da se vidi nego značajno osjeti na dodiru kože. Zato je potrebno s vremena na vrijeme dubinski očistiti lice. Većina klijenata se šokira kad vide količinu uklonjene nečistoće i mrtvih slojeva kože.
  • Hidratacija kože- istovremeno s abrazijom se ubrizgava na kožu serum bogat antioksidansima, hijaluronskom kiselinom, salicilnom kiselinom i vitaminima. Uloga seruma je navlažiti, omekšati kožu uz jaki protuupalni efekt. Pri tome se koža istovremeno pomlađuje uz razvoj novog kolagena.

Tretman sa crvenog tepiha

Hydrafacial tretman trenutno pomlađuje kožu u koju se unose posebni serumi koji hrane kožu i čine je blistavom. Prilagodljiv je svim tipovima kože i u odnosu na to dodaci – serumi su različiti. Booster za izbljeđivanje služi za ujednačavanje boje puti i postizanje bljeđeg tipa kože, uklanja smeđe mrlje. Booster za regeneraciju  koji smanjuje tanke bore, Booster za podmlađivanje koji ublažava znakove starenja kože, hrani kožu kombinacijom peptida i  booster protiv pigmentacijskih mrlja.

 

Višestruka korist HydraFacial tretmana

Hydrafacial tretman čisti kožu i otklanja odumrle ćelije nakon čega nastaje novi sloj kože koji je potpuno zaglađen. Boja i tekstura lica potpuno je ujednačena i efekat je vidljivi odmah. Često u razgovoru sa klijentima čujem kako ne mogu pronaći adekvatnu kremu za lice ili kako im puder koji su godinama koristili više ne odgovara. Sve to govori u prilog tome da je koži neophodno dubinsko čišćenje, a zahvaljujući tehnologiji Vortex sistema ovim tretmanom omogućeno je i to da se tako očišćena koža dubinski nahrani.

Činjenica da iz kozmetičkog salona izađu crvenog lica, pojedine klijente tjerala je na izbjegavanje tertmana čišćenja, pa čak i kad im je ono neophodno. Zahvaljujući  Hidrafacial tretmanu klijenti nemaju neugodno crvenilo i svrstavaju ga među tretmane u kojima najviše uživaju. Efekti Hydrafacial tretmana su zaista višestruki i primjenjivi čak i na mladoj koži koja je zbog promjene hormonalnog statusa i razvoja tokom puberteta podložna upalnim procesima i pojačanom lučenju sebuma.

Cijena tretmana: 120KM

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here