Zašto su Galaxy lakovi za nokte sve češći izbor profesionalaca

0
478

Ukrašavanje i uljepšavanje noktiju je prisutno od davnina i jedna je od omiljenih sporednih aktivnosti mnogih žena. Lakiranje noktiju je kroz historiju imalo različite konotacije, a najviše je služilo kao simbol prestiža. Danas su lakovi za nokte dostupni svima i jedini „problem” je kako izabrati pravi, piše Svetlana Pećanin, urednica bloga Alexandar Cosmetics.

Mast. komunik. Svetlana Pećanin, urednica bloga Alexandar Cosmetics.

Iako su Galaxy lakovi za nokte prisutni na domaćem tržištu tek nekoliko godina, već su dobro poznati ljubiteljima manikira i pedikira. Za relativno kratko vrijeme osvojili su kozmetičke salone, ali i srca mnogih žena koje vole lijepo nalakirane nokte. Evo i zašto.

Raskošan spektar boja

Jedna od prednosti ovih lakova je veliki izbor nijansi. Raskošna paleta boja je pogodna za sva godišnja doba i svačiji ukus. Od nježnih, pastelnih tonova, preko intenzivnih narandžastih, zavodljivih crvenih, pa sve do elegantnih i romantičnih ružičastih i ljubičastih boja. Dostupni su i u različitim neon, holografskim, gliter, metalik i šimer nijansama.

Visokopigmentovane boje

Svi Galaxy lakovi za nokte su formulisani tako da ostavljaju intenzivnu boju na noktima, bez obzira na izbor nijanse. Zahvaljujući visokopigmentovanoj formuli, za postizanje lijepe i ujednačene boje, dovoljno je nanijeti proizvod u jednom sloju. Lako prianjaju za površinu na koju se nanose i mogu se koristiti na prirodnim ili nadograđenim noktima. Zbog bogate pigmentacije pogodni su za rad sa pečatima i šablonima za nokte, kao i za iscrtavanje kreativnih šara.

Bezbijedni za upotrebu

Zahvaljujući svom sastavu, Galaxy lakovi za nokte su u potpunosti bezbijedan za upotrebu i spadaju u tzv. 5-free proizvode. Ne sadrže supstance koje bi, ako se koriste u prevelikim količinama, mogle biti štetne za nokte, ali i tehničare koji rade sa njima. Ovi lakovi su bez kamfora, toluena, formaldehida, ksilena i trifenil fosfata.

Boja je postojana

Galaxy lakovi za nokte pružaju dugotrajnu i postojanu boju, koja se brzo suši na vazduhu. Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj formuli, uz pravilno nanošenje lak može biti postojan na noktima dugo poput gela. Testiranja su pokazala da manikir urađen Galaxy lakovima za nokte traje i do 11 dana.

 

Lako se nanose

Ako vam časovi likovnog nisu bili omiljeni u školi ili samo niste dovoljno precizni sa četkicama, nema razloga da ne budete sami svoj manikir majstor. Galaxy lakovi za nokte posjeduju specijalno dizajniranu široku i zaobljenu četkicu, koja omogućava lakše i brže nanošenje proizvoda u jednom potezu. Zahvaljujući tome i oni koji nisu dovoljno vješti u lakiranju noktiju mogu jednostavno da ih koriste. Također, četkica ne ostavlja dlačice na noktu, ni linije prilikom nanošenja laka.

Dodatna prednost ovih lakova za nokte je ta što se mogu dugo koristiti. U svakoj bočici se nalaze po dvije metalne kuglice. One prilikom protresanja, omogućavaju ujednačeno raspoređivanje pigmenata i sprječavaju prebrzo zgušnjavanje boje.

Ne zauzimaju veliki prostor

Mnoge dame imaju pravo malo carstvo lakova za nokte u svom kutku za uljepšavanje. Ljubiteljima manikira uvijek nedostaje prostor za nove proizvode. Za razliku od bočica valjkastog oblika, Galaxy lakovi za nokte imaju bočicu u obliku kvadra. Time se omogućava pravilnije popunjavanje i bolja iskorištenost prostora na policama, bez ostavljanja praznog mjesta.

 

Ovo su samo neki od razloga zbog kojih Galaxy lakovi za nokte zauzimaju prve redove na mnogim kozmetičkim policama.

 

Savjet stručnjaka 

Da biste dobili maksimalne rezultate, preporuka stručnjaka je da prvo koristite bazu za lak za nokte i sačekate da se osuši. Potom nanesite lak u željenoj nijansi i nakon što se prosuši obavezno koristite top coat, odnosno završni sloj koji štiti lak od oštećenja.

U zavisnosti od efekta koji želite da dobijete koristite top coat za dodatni sjaj ili završni sloj za postizanje mat izgled. Izbor je na vama.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here