Kako učiniti da usne izgledaju veće na prirodan način?

0
542

Ovi super savjeti dat će vam Kylie Jenner usne bez previše truda! 

Ako smo išta uspjeli naučiti od Kardashianki, to je da je dobra kontura usana skoro efikasna kao i estetska operacija – samo bez troškova i potrebe za oporavkom nakon operacije. 

Ako želite imati usne kao i Kylie Jenner, pokušajte s trikovima koje je ona koristila prije filera za usne. 

Čak i prije filera, Kylie je uspjevala dobiti izgled punijih usana koje su izgledale poprilično realistično. Koja je bila njena tajna? Koristila je jednostavne trikove i tehnike šminkanja što skoro svi mogu učiniti. Prije nego što potražite lokalne estetske hirurke na Googleu, pogledajte ove trikove koji će vam pomoći da dobijete trenutno veće usne. 

Piling

Ovo je prvi korak i veoma je bitan. Prije nego što pokušate s drugim savjetima, uradite piling usana. Usne koje se gule reflektuju manje svjetlosti, što znači da će vaše usne izgledati manje kad su suhe. Da biste se riješili suhoće i mrtve kože, lagano trljajte usne četkicom za zube. To također stimuliše cirkulaciju i daje vašim usnama crvenkasti izgled. 

Ako želite profesionalni piling, uzmite sebi hidratantni piling od šećera za usne. 

Stalno hidratizirajte 

Jeste li ikada primijetili da vaše usne na kraju dana izgledaju manje, a zaboravili ste ponijeti bocu vode sa sobom? Kada vaše tijelo dehidrira, vaše se usne doslovno uvlače i nestaju. Vrlo je bitno da pijete puno vode, što nije samo općenito zdravo, već će i vašim usnama dati prirodnog volumena i sjaja.

Konturišite usne

Prije nego što je ubacila filere, Kylie je koristila ovaj trik da bi njene usne izgledale veće. Da počnemo – nije dovoljno da stavite samo karmin, jer nećete dobiti izgled koji želite. Trik je da stavite korektor prije karmina da ‘izbrišete’ liniju usana. Čak i ako je ovo trik koji rade mnoge vloggerke, jednostavan je da i sami to možete učiniti. Stavite omiljeni korektor na usne, onda nacrtajte malo iznad linije vaše usne. Popunite usne jednakom bojom i voila!

Istaknite usne sjajem 

Ovaj trik od dvije sekunde privući će svu pažnju na vaše usne. Uzmite omiljeni sjaj ili odaberite nijansu koja odgovara boji karmina, i stavite samo malo sjaja na sredinu gornje i donje usne. Sjajni proizvod prikupljat će svjetlost, zbog čega će usne izgledati punije. 

Pokušajte s ‘plumping’ tretmanom 

Plumping je tretman koji pojačava definiciju linije usne i povećava hidrataciju da bi se dobilo na volumenu. Postoji more odličnih plumping balzama, sjajeva i tretmana od kojih možete birati svoj omiljeni. Usne će izgledati veće, a nema potrebe za iglama! 

Koristite dvije nijanse nude boja

Želite veće usne? Treba vam dimenzija! Više slojeva može dostići taj izgled. Stavite jednu nijansu preko čitavih usana, onda stavite nešto svjetliju nijansu (pa čak i bijeli kreon) na sredinu usana i nježno utapkajte. 

Nemojte preskakati balzam za usne

Znamo da nije zabavno kupovati balzam, kao što je zabavno kupovati paletu za oči, ali je vrlo bitan dio rutine ljepote. Usne su vrlo osjetljive i treba ih hidrirati s izvana i iznutra. Pijte vodu i nanosite balzam ili labelo za usne. Ono će ih omekšati i učiniti punijim. 

Stavite konturu ispod usana

Nakon svih proizvoda, uzmite jednu boju konture, stavite na četkicu i povucite ispod donje usne. To će dati blagu sjenu zbog čega će one izgledati punije. Lagano utapkajte nijansu konture, uvijek možete kasnije dodati još. 

Ukoliko niste, pročitajte i ovaj članak: Kako održati kožu mladom i sjajnom?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here